Pretraga

Pokrenut natječaj za dodjelu Rektorove nagrade Sveučilišta u Zagrebu u 2021./2022.

A- A+

Rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras raspisao je natječaj dodjele Rektorove nagrade za najbolje radove u akademskoj godini 2021./2022. Prijave će trajati do 30. lipnja ove godine, sudjelovati mogu svi s aktivnim statusom studenta, a nagrade će biti podijeljene u šest kategorija radova.

Foto: Ramona Ščuric, srednja.hr

Jučer je rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras raspisao natječaj za dodjelu Rektorove nagrade za akademsku godinu 2021./2022., stoji na stranicama Sveučilišta u Zagrebu.

Studenti su dužni izvršiti prijavu rada do četvrtka, 30. lipnja 2022. do 16 sati. Prijava radova za Rektorovu nagradu obavlja se popunjavanjem odgovarajućih obrazaca na mrežnoj stranici Sveučilišta u Zagrebu. Studenti mogu pristupiti aplikaciji svojim AAI@EduHr elektroničkim identitetom.

Šest kategorija nagrađivanja

Radovi nominirani za Rektorovu nagradu biti će predloženi u šest kategorija,

– Nagrada za individualni znanstveni i umjetnički rad (jedan ili dva autora),
– Nagrada za timski znanstveni i umjetnički rad (tri do deset autora),
– Nagrada za individualni ili timski znanstveni i umjetnički rad u području translacijskih istraživanja (jedan do deset autora),
– Nagrada za „veliki“ timski znanstveni i umjetnički rad (više od deset autora),
– Nagrada za posebne natjecateljske uspjehe pojedinaca ili timova (na prijedlog čelnika sastavnice ili Rektora),
– Nagrada za društveno koristan rad u akademskoj i široj zajednici (na prijedlog čelnika sastavnice ili Rektora).

Svaki rad predložen za Nagradu mora imati mentora koji je zaposlenik Sveučilišta u Zagrebu i ima stečen akademski stupanj doktora znanosti, odnosno izabran je u znanstveno-nastavno ili umjetničko-nastavno zvanje. U okviru prijave rada, mentor je također dužan do 30. lipnja 2022. do 16 sati u odgovarajući obrazac na mrežnim stranicama Sveučilišta upisati obrazloženje po čemu predloženi rad udovoljava kriterijima izvrsnosti.

Podsjećamo, najveće, Sveučilište u Zagrebu među rijetkima je koje studentima dodjeljuje samo povelju. Novčani dio Nagrade od 1.500 kuna ukinuo je rektor Damir Boras 2016. godine, uz obrazloženje da je ionako zadaća Rektorove nagrade da ‘identificira vrhunske studente’ i da je smiješno kada se taj iznos dijeli na više studenata koji su radili na radu.

Konačan prijedlog rektoru najkasnije do 12. rujna

Studentu se Rektorova nagrada u pravilu dodjeljuje samo jednom tokom studija, a Odluka o dodjeli Rektorove nagrade s popisom svih nagrađenih autora i naslovima njihovih radova bit će objavljena na oglasnim pločama i mrežnim stranicama Sveučilišta i svih njegovih sastavnica najkasnije tri dana prije svečane dodjele. Povjerenstvo će prijedlog za dodjelu rektoru dostaviti najkasnije do 12. rujna 2022. godine, a datum dodjele odredit će se naknadno.

Sve dodatne informacije možete saznati u priloženim dokumentima natječaja i pravilnika.

Napomena: ako se dokumenti ne učitavaju, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [1.02 MB]

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [136.80 KB]