Pretraga

Polaznik autoškole izazvao prometnu nesreću: Teško ozlijeđen pješak, protiv instruktora ide prijava

A- A+

Polaznik autoškole u srijedu je u Puli izazvao prometnu nesreću. Sudario se s automobilom koji je potom udario u pješaka. Pješak ima teže ozljede, a protiv instruktora vožnje podnesena je kaznena prijava.

Autoškola Danko

Ilustracija: Autoškola Danko

Polaznik autoškole u Puli je u srijedu izazvao prometnu nesreću u kojoj je teže ozlijeđen pješak, navodi PU Istarska, a instruktor vožnje nije na vrijeme reagirao kako bi spriječio nesreću.

Polaznik autoškole, 29-godišnjak, upravljao je automobilom kolnikom Budicinove ulice te je dolaskom do raskrižja s Tomasinijevom ulicom, kada je htio skrenuti ulijevo, oduzeo prednost prolaska drugom vozilu. S tim se automobilom, kojim je upravljao 34-godišnjak, tada sudario.

Izdvojeni članak

Vožnja već sa 17 godina? EU predlaže velike promjene za mlade vozače

Zbog sudara taj je automobil, objašnjava istarska policija, odbačen na nogostup gdje je udario u 49-godišnjeg pješaka. Zbog teže dobivenih ozljeda pješak je prevezen u pulsku bolnicu. Instruktor vožnje, koji u automobilu autoškole ima komande kojima može zaustaviti vozilo ako je to potrebno, nije reagirao. Zbog toga je protiv 39-godišnjeg instruktora podnesena kaznena prijava izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.