Pretraga

Policija pred majkom pretukla 16-godišnjaka

A- A+

Kristijana Vrebeca, 16-godišnjeg Delničanina, su kako tvrdi njegova majka za Novi list, u noći sa subote na nedjelju policajci pretukli prilikom privođenja. Mladiću je tom prilikom ozlijeđeno desno rame, a ima istegnuće ligamenata te hematome na lijevoj nozi te bolove u preponi.

http://www.novilist.hr

Da bi stvari bile gore cijela sve se odigralo pred očima Kristijanove majke koja je je pred delnički kafić Scorpion u dva sata iza ponoći došla po sina. – Došla sam po Kristijana kako bih ga otpratila kući no u tom trenutku je između njega i drugog mladića došlo do naguravanja. Policijska patrola koja je tuda prolazila se zaustavila i grubo pretresla moga sina, kazala je za Novi list Josipa Vrebac, majka pretučenog mladića. 

Nakon što je mladić tijekom pretresa nešto opsovao policajca, situacija je eskalirala. – Drugi policajac mu je grubo zavrnuo ruku i polegao ga na zadnje sjedalo. Tukao ga je, a na moje molbe da prestane samo me je odgurnuo. Nisu stali na tome već su ga nastavili tući i pred policijskom postajom, tvrdi  Vrebac te dodaje da joj je taj postupak neshvatljiv s obzirom da se njen sin nije opirao prilikom uhićenja.

Roditelji maloljetnog Delničanina su podnijeli  kaznenu prijavu protiv dvojice policajaca zbog prekoračenja ovlasti i grubog postupanja.

Iz PU primorsko – goranske je samo potvrđeno da je bilo uporabe sredstava prisile nad maloljetnom osobom, ali se nisu iznijeli podrobnije detalje o tom događaju.