Pretraga

Policija se oglasila o pretučenom maloljetniku u Slavonskom Brodu: Napao ga je 21-godišnjak

A- A+

Javnost je šokirao još jedan slučaj nasilja u kojemu je pretučen maloljetnik, a otac je za medije ispričao kako se to dogodilo prije dva tjedna i da se policija po tom pitanju još nije oglasila. Dan nakon što je priča dospjela u javnost, oglasila se Policijska uprava brodsko-posavska. Otkrili su kako je napadač 21-godišnjak i da je napao 16-godišnjaka bez posebnog povoda. Mladić koji je pretukao maloljetnika, kako je priopćila policija, danas će biti predan pritvorskom nadzorniku.

Foto: PU sisačko-moslavačka

Nakon što je otac pretučenog 16-godišnjaka ispričao što se dogodilo za Index.hr i istaknuo kako se policija o tom slučaju nije oglasila dva tjedna. Podsjetimo, maloljetnika su u povratku s rođendana na ulici presrela trojica muškaraca s automobilom, a jedan od njih je izašao iz automobila i pretukao 16-godišnjaka. Otac je u međuvremenu sam pokrenuo vlastitu istragu i za Index.hr naveo kako je pronašao napadača. Iz Policijske uprave brodsko-posavske su se oglasili o tom slučaju dan nakon što je priča dospjela u medije.

– Budući da se počinitelj i oštećeni nisu poznavali, a iz dostavljene snimke nije bio vidljiv počinitelj niti drugi sudionici događaja, policijski službenici su proveli složeno kriminalističko istraživanje u sklopu kojeg su obavili niz razgovora s više osoba i prikupljali i druga saznanja, te su dana 15. siječnja, temeljem prikupljenih informacija došli do saznanja o počinitelju. Utvrđeno je da se radi o 21-godišnjaku nad kojim je kriminalističkim istraživanjem potvrđena sumnja u počinjenje kaznenog djela Nasilničkog ponašanja, priopćili su iz PU brodsko-posavske.

Izdvojeni članak
crno bijela fotografija mladića koji drže ruke ispred lica u šakama spreman za tučnjavu

Još jedan pretučeni maloljetnik: Otac je sam pronašao napadače, policija nije izvijestila o slučaju

Naveli su i kako se napad na maloljetnika dogodio u 00:50, a oni su zaprimili dojavu par sati kasnije, točnije u 3:30 sati u noći s 30. na 31. prosinca. Istaknuli su kako se radi o napadu bez posebnog povoda i dodali su kako će osumnjičeni napadač dobiti kaznenu prijavu te da će danas biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske. Objasnili su i zašto s detaljima o ovom slučaju nisu izlazili u javnost dva tjedna.

– Također napominjemo, da policijska uprava u cilju zaštite maloljetnika ne obavještava javnost o detaljima iz sličnih događaja u kojima su sudionici maloljetne osobe kako ne bi došlo do eventualne dodatne viktimizacije istih, poručili su iz PU brodsko-posavske.