Pretraga

Ponovno u prometu: Koprivnički električni busevi besplatno će prevoziti studente Sveučilišta Sjever

A- A+

Nakon što smo u kolovozu objavili priču o problematičnom javnom gradskom prijevozu u Koprivnici i električnim autobusima koji su proteklih 18 mjeseci bili izvan pogona, provoditelji projekta konačno su poduzeli adekvatne korake ka oživljavanju višemilijunskog plana i vozila sada putnike ponovno besplatno prevoze gradom.

Foto: koprivnica.hr

Grad Koprivnica i Komunalac su u sklopu Europskog tjedna kretanja, 21. rujna, predstavili besplatni javni prijevoz električnim autobusima pod nazivom BusKo. Najvažnija novost u odnosu na prošlu organizaciju prijevoza svakako je obnovljeni vozni red koji povezuje Autobusni kolodvor i Sveučilišni kampus, zbog čega studenti Sveučilišta Sjever iz drugih gradova više neće morati pješačiti do udaljenog fakulteta ili plaćati taksi na koji, kako sami tvrde, potroše mnogo novca.

Obnovljeni vozni red od sada povezuje Autobusni kolodvor sa sveučilišnim kampusom u Koprivnici

Radi se o prvoj liniji prijevoza koja je službeno krenula 24. rujna, no u planu je uvođenje još
jedne linije o kojoj će građani biti pravovremeno obaviješteni.

Izdvojeni članak

Koprivnica je u javni gradski prijevoz uložila milijune kuna, ali električni autobusi već više od godinu dana – stoje

– Vjerujem da će ova prva linija potaknuti interes i kod naših studenata, ali i svih ostalih građana. Vrlo skoro ćemo se opet vidjeti i prezentirati drugu liniju za koju, po iskazanom interesu naših sugrađana i sugrađanki iz prigradskih naselja ima velikog interesa te postoji potreba. Obuhvatit će dio grada koji se tiče primjerice, Starigrada, Reke, Vinice, rekao je gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić.

Na predstavljanju starog-novog projekta u centru Koprivnice, član Uprave GKP Komunalac Goran Međuređan, dodao je da je Komunalac ovom prilikom za vozila kupio nove punjače i specijalizirao vozače za vožnju autobusa.

U obavijesti također stoji kako će Grad Koprivnica za namjene gradskog prijevoza mjesečno
izdvajati oko 20.000 kuna, a u to su uključeni troškovi održavanja vozila te plaće za dvojicu
vozača buseva.