Pretraga

Poslovi na kojima ćete se udebljati

A- A+

Vjerujemo da ne mislite birati karijere prema tome koliko se na radnom mjestu možete udebljati, no mislimo kako je dobro znati koji su to poslovi na kojima biste ipak trebali pripaziti na svoju liniju.

Zna se da su uredski poslovi nešto najgore što se događa ljudskom tijelu, kojeg se na taj način uništava. Cjelodnevno sjedenje ispred ekrana, loše držanje, premalo kretanja – sve to utječe na vaše tijelo. Neki poslovi jednostavno dovode do lakšeg debljanja, a Business Insider donosi koje profesije imaju viši postotak zaposlenika koji nabiju kilograme viška. Tu se većinom radi ili o satima provedenim za stolom ili pak o stresu.

Izdvojeni članak

Poslovi koje mladi u Hrvatskoj ne žele raditi, a imaju mogućnost

U anketi koja je uključila više od 3600 zaposlenika, CareerBuilder i Harris Interactive otkrili su kako se čak 55 posto radnika osjeća predebelima, a njih 41 posto priznaju da su se udebljali na svojem trenutnom poslu.

Poslovi koji najviše debljaju

Čak 69 posto administrativnih asistenata kaže kako su teži nego što bi trebali biti, dok to tvrdi čak 56 posto raznih inženjera. Učitelji i instruktori isto spadaju u tu grupu, jer njih 51 posto smatra da su predebeli. Iako medicinari dosta vremena provode hodajući, ako su odjelni radnici, tvrde da su se i oni udebljali zbog svog posla, a to više tvrde sestre i tehničari koji rade kao asistenti u općoj praksi liječnika.

Izdvojeni članak

Poslovi koju su debelo precijenjeni

Sjedenje i stres krivci za debljanje

Informatičari i mrežni administratori su radnici koji dane provode sjedeći za računalom, stoga ne čudi što spadaju u zaposlenike koji tvrde da bi trebali biti vitkiji – njih 51 posto to misli. Među one koji priznaju da su se na poslu udebljali spadaju i odvjetnici, suci, produkcijski radnici te znanstvenici poput biologa, fizičara i sociologa.

Svi oni za debljanje krive nekoliko univerzalnih faktora – cjelodnevno sjedenje, nezdravo hranjenje na koje ih potiče stres, redovito jedenje izvan kuće, besplatnu uredsku hranu, preskakanje obroka zbog pritiska vremena (što vodi do prejedanja navečer) te uredske proslave.