Pretraga

Postavlja se kamen temeljac: Još jedan grad dobit će svoj centar izvrsnosti za robotiku

A- A+

U Dugom Selu počinje izgradnja Centra izvrsnosti za robotiku, u sklopu 113,44 milijuna kuna vrijednog europskog projekta ‘Regionalni centar kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u strojarstvu — Industrija 4.0’. Kamen temeljac bit će položen u petak, 16. rujna u 10:00 sati pored Srednje škole Dugo Selo, u čijem će sastavu i biti Centar izvrsnosti.

centar za robotiku

Foto: PR

U Dugom Selu započinje izgradnja Centra izvrsnosti za robotiku, u sklopu 113,44 milijuna kuna vrijednog europskog projekta ‘Regionalni centar kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u strojarstvu — Industrija 4.0’. Izgradnja će početi u petak, 16. rujna u 10:00 sati postavljanjem kamena temeljca pored Srednje škole Dugo Selo.

Obilježavanje početka radova

Polaganjem kamena temeljca započet će izgradnja i trećega centra izvrsnosti u Hrvatskoj. Centar za robotiku u sastavu je Srednje škole Dugo Selo. Zajedno s Centrom izvrsnosti za CAD/CAM/CNC sustave i 3D tehnologije u Velikoj Gorici i Centrom za senzoriku, automatiku i obnovljive izvore energije u Samoboru, čini jedinstveni Regionalni centar kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u strojarstvu — Industrija 4.0.

Izvođač radova na izgradnji Centra izvrsnosti za robotiku je tvrtka MATIČEVIĆ d.o.o. iz Velike Gorice. Ugovoreni iznos radova je 11,24 milijuna kuna s PDV-om, a rok izgradnje je svibanj 2023. godine. Rok završetka cijelog projekta je 29. prosinac 2023. godine.

Izdvojeni članak
Srednja strukovna škola samobor

Razvoj centara za izvrsnost: Zagrebačka županija osigurala 3,7 milijuna kuna za tri srednje škole

Projekt započet 2020. godine

Projekt ‘Regionalni centar kompetentnosti u strukovnom obrazovanju – Industrija 4.0’ započeo je 2020. godine. Cilj projekta je uspostava Regionalnog centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u strojarstvu – Industrija 4.0 povezanog sa svijetom rada, koji će sa svojom opremljenošću i stručnim kadrovima kao nositelj kvalitetnog strukovnog obrazovanja i osposobljavanja omogućiti učenje temeljeno na radu.

Zagrebačka županija uložila je 3,7 milijuna kuna za razvoj srednjih škola koje će postati regionalni centri izvrsnosti. Srednja strukovna škola u Samoboru, Srednja škola Dugo Selo i Srednja strukovna škola Velika Gorica tako će postati važni centri kompetentnosti u strukovnom obrazovanju.