Pretraga

Poznata sudbina zadarskih srednjoškolaca: Škola rigorozno kaznila dvojicu tučaroša

A- A+

Tučnjava u Zadru koja se dogodila prošlog tjedna vrlo je brzo dobila svoj epilog. Jučer je odlučeno da se učenike isključi iz škole koju pohađaju. Strukovna škola Vice Vlatkovića ima vrlo jasna pravila u vezi nasilja, a to što se obračun dogodio izvan škole, nije pomoglo učenicima. Ostat će im pravo na polaganje razredbenog ispit.

Screenshot: YouTube

Nastavničko vijeće Strukovne škole Vice Vlatkovića jučer je donijelo odluku o isključenju učenika koji su se prošlog tjedna obračunali šakama. Nije se našao nitko tko ovu odluku nije podržao, pa je ista donesena jednoglasno.

– Sjednica je održana te je Nastavničko vijeće jednoglasno donijelo odluku da se za dva učenika pokrene postupak za isključenje iz Škole s pravom polaganja razrednog ispita, dok je za trećeg učenika donijeta pedagoška mjera opomena pred isključenje, kaže ravnatelj Tihomir Tomčić.

Izdvojeni članak

Proveli smo dan u Strukovnoj školi Vice Vlatkovića u Zadru – jednoj od najopremljenijih strukovnih škola u Hrvatskoj

Strukovna škola Vice Vlatkovića trudi se promovirati strukovno obrazovanje, a ujedno su i jedna od najboljih strukovnih škola u Hrvatskoj. Ovakve im stvari ne trebaju, pa su za razliku od nekih drugih škola koje se od nasilja među učenicima često ograđuju, vrlo jasno postavili pravila.

– Nastavničko vijeće želi naglasiti da ne želi tolerirati bilo kakav oblik nasilja, bez obzira dogodio se on unutar ili izvan Škole. To je, jednostavno rečeno, nešto što se ne radi i što nećemo dopustiti niti danas niti sutra. Ovo predstavlja poruku našim sadašnjim, ali i budućim učenicima da ćemo uvijek ovako reagirati jer želimo svim našim učenicima osigurati slobodu života i učenja, kako u Školi, tako i izvan nje, objašnjava Tomčić.

Dogovorena tučnjava koja se dogodila između dvojice srednjoškolaca u Zadru eskalirala je u opći metež kada su se uključili i učenici koji su prvotno sve promatrali.