Pretraga

Pozor, osmaši: Počinju prijave srednjih škola, evo kada će biti vidljive prve ljestvice poretka

A- A+

Nakon jednomjesečnog roka za registraciju u Nacionalni informacijski sustav prijava i upisa u srednje škole (NISpuSŠ), osmaši od danas u tom sustavu počinju odabirati srednjoškolske programe koje žele upisati. Prijave obrazovnih programa započinju u 12:00 sati, a ogledne ljestvice poretka bit će vidljive od 22:00 sata istoga dana.

XV. gimnazija u Zagrebu/ foto: Ivan Božić|srednja.hr

Kako je već predviđeno ovogodišnjom Odlukom o upisu učenika u I. razred srednje škole, od ove srijede pa sve do 10. srpnja 2019. osmaši mogu prijavljivati srednjoškolske programe u kojima će nastaviti svoje obrazovanje. Iznimka do tog roka su obrazovni programi koji zahtijevaju dodatne provjere, a koji će se moći prijavljivati do 30. lipnja 2019.

Izdvojeni članak

Kalkulator bodova za upis u srednju školu – alat koji upis u srednje škole znatno olakšava

Večeras u 22 sata već će biti vidljive prve, ogledne ljestvice poretka, konačne ljestvice poretka za sve programe, pa i one s ranijim rokom prijave, bit će generirane 13. srpnja 2019. godine.

– Naglašavamo svim kandidatima da listu prioriteta treba pažljivo pripremiti tako da se na vrh liste postavi obrazovni program koji se najviše želi upisati, a zatim i ostali, željenim redoslijedom. Sukladno tome, kandidat će se optimalno rasporediti na obrazovni program koji mu je najviši na listi prioriteta, a za koji se, prema ostvarenim bodovima, nalazi u sklopu upisne kvote, pojašnjeno je na stranicama upisi.hr.

Podsjetimo, istog datuma kada završavaju prijave srednjoškolskih programa, 10. srpnja, počinje ispis prijavnica iz NISpuSŠ sustava, a krajnji rok za dostavu prijavnica u školu je 12. srpnja. Preostale datume ljetnog roka upisa u srednje škole možete vidjeti u tablici pri dnu ovoga teksta.

____________________________________________________________

Svoje bodove za upis željene srednje škole možete izračunati uz pomoć našeg kalkulatora bodova. Novosti vezane uz upise u srednje čitajte ovdje, a možete nas pratiti i na Instagram profilu @upisi_u_srednje.