Pretraga

Predator hara osnovnom školom: Učenika mamio bombonima pa ga zvao u auto ‘da vidi psiće’

A- A+

Ispred pulske Osnovne škole Vidikovac koncem prošlog tjedna dogodila se baš bizarna situacija. Muškarac srednjih godina 11-godišnjem učeniku nudio je bombone, nakon čega ga je pokušao namamiti u svoj automobil. Dječak je pobjegao i sve je prijavljeno policiji, a njegova majka o ovome je događaju anonimno progovorila za medije.

OŠ Vidikovac Pula

Osnovna škola Vidikovac u Puli
Foto: Screenshot Google Maps

Nepoznati muškarac prošloga je tjedna vrebao učenika Osnovne škole Vidikovac u Puli. Jednoga od njih, 11-godišnjeg petašića pokušao je namamiti bombonima, a kako Glas Istre doznaje od majke dječaka, pozivao ga je i u svoj automobil da mu pokaže psiće. U svom naumu, nasreću, nije uspio.

‘Počeo je trčati koliko ga noge nose’

Majka dječaka s kojom su razgovarali novinari Glasa Istre molila je za anonimnost kako se dijete ne bi izlagalo dodatnom stresu. Ispričala im je kako se nemili događaj odvio u popodnevnim satima, koncem prošloga tjedna. Njen sin, ispričala je novinarima, put do škole i natrag dijeli s prijateljima iz kvarta. Taj dan je, međutim, shvatio da je ostavio nešto ispod klupe pa se vratio opet u školu. Prijatelji ga nisu pričekali pa se kući vraćao – sam.

– Odmah ispred škole prišao mu je taj muškarac za kojeg moj sin kaže da je zapamtio plavu jaknu koju je nosio i da ima sijedu kosu, iako tvrdi da nije star, već negdje u srednjim godinama. Čovjek ga je pitao voli li bombone i kad je mali rekao da voli, ponudio ga je, ali je moj sin zahvalio i odbio.

No, predator nije stao nam tome. Kako priča majka, njenoga je sina ispitivao voli li više pse ili mačke. Kada je dobio odgovor da je dječak ljubitelj pasa, nutkao ga je u automobil kako bi mu pokazao te psiće.

– I tu se malom upalio alarm, rekao mu je da ne može jer ga prijatelji čekaju i da mora kući. Okrenuo se i lagano krenuo nizbrdo od škole prema kući. Nije trčao, ali kada je zašao za prvi ugao, kako mi je ispričao, počeo je trčati koliko ga noge nose sve do zgrade. Tu je stao i okrenuo se da vidi prati li ga muškarac i, kada je vidio da ga nema, ušao je brzo u zgradu, ispričala je majka 11-godišnjaka za Glas Istre.

‘Ponosna sam na svog sina’

Nakon što se sve izdogađalo, sin ju je odmah nazvao. Kada je dojurila kući, prepričava, zatekla ga je blijedog, u šoku, kako se trese. Odmah je nazvala policiju koja je došla u svega par minuta. Kaže kako su policajci bili temeljiti i obazrivi.

– I ja sam ponosna na svog sina. Iako je mali, odradio je to s nogama čvrsto na zemlji. Sve je to kasnije ipak procesuirao u svojoj maloj glavi i onda ga je tek ulovila panika. Bio je blijed i isprepadan. Budući da sam samohrana majka, djeci sam stalno govorila da se paze, upozoravala ih da ne idu s nepoznatim osobama, da ništa ne uzimaju, da se samo udalje. Čak sam možda bila i dosadna s tim pričama, i pomalo brutalna, gruba, surovo iskrena, ali, nakon svega, djetetu takve stvari ostanu u glavi. Rekao mi je da su mu doista kroz glavi prolazile moje riječi da će ga netko odvesti i da se nikada više nećemo vidjeti. Ma užas, ne daj Bože nikome, ali moj je sin dokazao da je ovu lekciju dobro savladao, ispričala je majka novinarima.