Pretraga

Pripadnici romske manjine koji su završili srednju imaju pravo na novčanu pomoć

A- A+

Učenici romske nacionalne manjine koji su završili program srednjoškolskog obrazovanja dobit će jednokratnu novčanu pomoć. Ministarstvo znanosti i obrazovanja donijelo je odluku o isplati 1.500 kuna redovitim učenicima pripadnicima romske nacionalne manjine koji su u 2022. godini završili trogodišnji srednjoškolski program, te 3.000 kuna redovitim učenicima pripadnicima romske nacionalne manjine koji su u 2022. godini završili četverogodišnje ili petogodišnje srednjoškolske programe.

Foto: Ramona Ščuric | srednja.hr

Ministarstvo znanosti i obrazovanja donijelo je odluku o isplati jednokratne novčane pomoći učenicima romske nacionalne manjine koji su završili srednju školu. Cilj novčane pomoći je osiguravanje socijalne integracije te poticanje daljnjeg školovanja učenika pripadnika romske nacionalne manjine.

Učenici koji su završili trogodišnji srednjoškolski program dobit će 1.500 kuna, a učenici koji su završili četverogodišnje ili petogodišnje programe 3.000 kuna. Zahtjev za isplatu jednokratne pomoći podnosi školska ustanova koju je učenik pohađao, a sredstva se isplaćuju na račun učenika. Za novčanu pomoć za učenike romske nacionalne manjine odvojeno je ukupno 300.000,00 kuna.

Osim obrasca zahtjeva za isplatu jednokratne novčane pomoći škola treba dostaviti dokaz o pripadnosti romskoj nacionalnoj manjini, presliku svjedodžbe (za strukovne razrede svjedodžba o položenom završnom radu, a za gimnazije svjedodžba o položenoj državnoj maturi u 2022. godini) i presliku vlastitog žiro računa u banci. Račun mora glasiti na učenika, a ne na roditelja ili skrbnika.

Ako vam dokument nije vidljiv, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [256.76 KB]