Pretraga

Profesor prodavač ispita iz Anatomije ima i privatnu polikliniku

A- A+

jutarnji.hr

Nakon što je policija uhitila 12 osoba koje su vjerojatno kupovale ispite iz Anatomije na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, USKOK je odlučio pročešljati imovinu Zlatka Kelovića, Katedre za anatomiju. Ispostavilo se je Kelović vjerojatno desetljećima unazad tražio mito za svoje ispite, a samim time i nelegalno stekao određene nekretnine.

Sve to još nije potvrđeno, no činjenica je da profesor ima privatnu polikliniku i da se tek obavlja popis njegove imovine, koja sudeći po cijeni ispita nije mala.

Izdvojeni članak

Na Medicinskom fakultetu u Zagrebu se prodavali ispiti

Tisućica po tisućica i ilegalno stečena imovina je tu

Profesor Zlatko Kelović svoj položaj zloporabio je vrlo vjerojatno već desetljećima, na način da je ispod stola nudio svojim studentima prolaz za određenu cifru. Ta cifra kretala se od 500 do 1000 eura, pa je u samo tri takve transakcije zaradio i do tri tisuće eura.

Ne iznenađuje činjenica da spomenuti profesor ima privatnu kliniku za onkologiju i internu medicinu na Trešnjevci, čiji vlasnik je tvrtka s temeljnim kapitalom od gotovo 60 tisuća kuna.
Iako je vlasnik tvrtke, profesor nije vlasnik zgrade u kojoj se njegova klinika nalazi, prenosi jutarnji.hr.

Vlasnik objekta je drugi, ništa manje kontroverzan liječnik. Radi se naime o Sirijcu dr. Haoui Abdulmounemu, koji je upleten u razne afere u drugim područjima.

Za pusu ili nešto više, pohotni profesor neće dobiti prijavu

U prilog ugledu Medicinskog fakuleta ne idu ni jučerašnje informacije da su studenticama nuđeni seksualni odnosi u zamjenu za prolaznu ocjenu na ispitu.
O tome se godinama šutilo, najvjerojatnije zbog toga što je dotične bilo sram otkriti te informacije javnosti.

Profesor koji se htio ljubakati ili pak nešto više, ipak ne bi mogao biti optužen za to. Jer za primanje ili davanje mita mora biti ponuđen novac ili određena vrsta materijalnog dara. U ovom slučaju jedino za što bi se moglo teretiti pohotnog profesora jest zloporaba položaja i ovlasti.