Pretraga

‘Profesorica’ lažirala diplomu pa predavala povijest u gimnaziji

A- A+

Nakon što je Ministarstvo znanosti i obrazovanja naložilo provjeru 90.000 diploma i svjedodžbi zaposlenih u sustavu obrazovanja, otkrivene su ovih dana i nove lažirane isprave. Ovoga puta riječ je o krivotvorenoj diplomi Sveučilišta u Zadru.

foto: pixabay

Gostujući u sinoćnjem RTL Direktu, ministrica znanosti i obrazovanja, Blaženka Divjak potvrdila je kako su tijekom provjere vjerodostojnosti svjedodžbi i diploma zaposlenih u sustavu obrazovanja, otkrivene još dvije lažne isprave.

Izdvojeni članak

Novinarku Provjerenog posrednik tražio seks u zamjenu za diplomu

Sveučilište u Zadru je otkrilo krivotvorinu – jedna gospođa je predavala u gimnaziji povijest s krivotvorenom diplomom, a imamo i jednu krivotvorenu svjedodžbu, odnosno radi se o Centru za odgoj i obrazovanje. Prema tome, toga ima dosta, a ono što je sada jako važno jest da smo uspostavili sustav da se obavezno provjeravaju prilikom svakog zapošljavanja diplome i svjedodžbe, kazala je Divjak za RTL.

Prethodno je Divjak izjavila kako je provjera vjerodostojnosti ovih isprava ‘jaka antikorupcijska mjera koja treba vratiti vjeru u sustav’ te kako je prije pokretanja akcije mislila da se akcijom neće pronaći gotovo ništa.

Podsjetimo, prije nekoliko tjedana Ministarstvo znanosti i obrazovanja izdalo je naputak ravnateljima a škola, prema kojemu bi se trebale povjeravati diplome 90 tisuća osoba zaposlenih u sustavu obrazovanja. Uslijedilo je to nakon što je u samom Ministarstvu otkriveno kako se ondje zaposlila osoba s lažiranom diplomom Hrvatskih studija.