Pretraga

Profesorica zabranila djeci da spominju Vukovar, roditelji se pobunili

A- A+

Na Facebook stranici Priznajem! Hrvat sam!’ jedna od nezadovoljnih majki iz neimenovane solinske škole objavila je informaciju da je razrednica njenog djeteta na roditeljskom sastanku tražila da se u školi ne spominje Vukovar. Dio roditelja je revoltirano napustio razred.

Profesorica u jednoj solinskoj školi zatražila je od roditelja na sastanku da djeci ne dopuštaju nošenje hrvatskih obilježja u školu te navodno otišla toliko daleko da je tražila od djece i nespominjanje Vukovara, piše dnevno.hr. Šokiranim i revoltiranim roditeljima je svoj zahtjev obrazložila činjenicom da u taj razred idu i dva učenika koja nisu Hrvati po nacionalnosti te da ima namjeru zaštititi ih od nacionalizma.

Ana Rožić, jedna od majki, svoja je iskustva sa spornog roditeljskog sastanka podijelila na Facebook stranici ‘Priznajem! Hrvat sam!’.

– Na roditeljskom sastanku u školi u Solinu došlo je upozorenje da djeca ne smiju isticati hrvatstvo nošenjem majica ili bilokakvih drugih predmeta koji bi mogli ugroziti jednog učenik Srbina, a drugog Bošnjaka. Razrednica je posebno apelirala na roditelje hrvatske branitelje, išla je toliko daleko da je zabranila spominjanje Vukovara, napisala je revoltirana majka. Dodala je još kako su ona i još desetak roditelja napustili sastanak u znak prosvjeda te je zaključila kako ‘crvena banda ruši sve ustavne vrijednosti’.

O kojoj se školi točno radi u svojoj objavi dotična gospođa nije otkrila.