Pretraga

Podignuta optužnica protiv petorice mladića koji su planski pretukli maloljetnike u Vukovaru

A- A+

Podignuta je optužnica protiv petorice mladića koji su sudjelovali u tučnjavi maloljetnika u Vukovaru u siječnju. Kako su obavijestili iz DORH-a, četvorica njih teško su tjelesno ozlijedila djecu po prethodnom dogovoru s još nekim osobama. Udarali su ih šakama i nogama u glave i tijela, a potom je netko iznajmio stan trojici okrivljenika kako bi se skrivali od policije. Protiv četvorice okrivljenika traži se produljenje istražnog zatvora.

Vukovarski vodotoranj_Vukovar

Vukovarski vodotoranj | foto: srednja.hr

Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru podiglo je optužnicu protiv petorice mladića koji su sudjelovali u tučnjavi maloljetnika u Vukovaru početkom siječnja. Kako su izvijestili iz DORH-a, okrivljenici imaju od 20 do 26 godina.

Optuženi su za nekoliko kaznenih djela teške tjelesne ozljede i teške tjelesne ozljede u pokušaju. Jedna osoba optužena je zbog kaznenog djela pomoći počinitelju. Naime, nakon tučnjave jedna je osoba iznajmila stan trojici okrivljenika u kojem su se skrivali od policije. Time je ta osoba pomogla u skrivanju okrivljenika. Za četvoricu odvjetništvo predlaže istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja ili počinjenja težeg djela, dok se za osobu koja je iznajmila stan traži produljenje mjera opreza.

Izdvojeni članak
u hodniku haustoru neke zgrade dvojica se tuku

Što smo naučili iz slučaja u Vukovaru? ‘Bilo je grozno to u Grčkoj, ali dečki se nisu opametili’

U obavijesti stoji i da su četvorica mladića po prethodnom dogovoru s još nekim osobama ciljano teško tjelesno ozlijedila djecu. Tereti ih se da su ih udarali šakama i nogama u glave i tijela zbog čega je dvoje djece zadobilo teške, a troje lake tjelesne ozljede. U daljnjoj tučnjavi okrivljenike je zaustavila, stoji u obavijesti, njima poznata osoba.

Podsjetimo, kao što smo pisali, u Vukovaru su početkom siječnja u tučnjavi ozlijeđeni maloljetnici. Svoj petorici mladića koji se dovode u vezu s napadom na maloljetnike u Vukovaru tada je određen istražni zatvor. Roditelji šestero pretučenih maloljetnika organizirali su potom prosvjed u Vukovaru. Zahtijevali su da se uhite preostali napadači, maksimalnu zatvorsku kaznu kao i učestaliju policijsku ophodnju po gradu.

O temi nasilja, kada je bio i aktualan vukovarski slučaj, razgovarali smo u podcastu koji možete pogledati na YouTubeu ili Spotifyu ispod.