Pretraga

Pulski srednjoškolac donirao svoju stipendiju: ‘Ovo je mali dio koji može barem jednoj osobi pomoći’

A- A+

Humanitarna akcija Zlatna ribica dodijelila je ovog tjedna jednokratne stipendije pulskim srednjoškolcima slabijeg imovinskog stanja, kao i budućim studentima. Jedan od stipendista odlučio je svoju novčanu nagradu plemenito pokloniti drugoj osobi kojoj je, prema njegovu mišljenju, potrebnija. Ravnateljica Centra za pružanje usluga u zajednici Ruža Petrović u Puli, Davorka Belošević rekla je kako je ovo prva donacija mlade osobe koja se samoinicijativno odrekla onoga što je zaslužila.

Pulski srednjoškolac donirao dobivenu stipendiju

Pulski srednjoškolac i Davorka Belošević | foto: screenshot HRT

Jedan je pulski srednjoškolac i stipendist Zlatne ribice, koji je želio ostati anoniman, nije koristio stipendiju za vlastite potrebe, već ju je donirao dalje. Kako je rekao za magazin.HRT.hr, želio ju je predati onima koji su, po njegovom mišljenju, u većoj potrebi – štićenicima Doma Ruža Petrović.

– Zato što njima najviše treba, oni se žele isto školovati kao i mi koji imamo uvjete, žele ići na fakultet, žele u srednju školu, a možda nemaju novaca za to, pa ovo je neki mali dio koji može barem jednoj osobi pomoći, poručio je za magazin.HRT.hr.

Izdvojeni članak

Blagdanska humanitarna aukcija: Studenti RIT Croatia prikupili rekordnih 7.100 eura

Ravnateljica Centra za pružanje usluga u zajednici Ruža Petrović u Puli, Davorka Belošević rekla je kako je ovo prva donacija mlade osobe koja se samoinicijativno odrekla ono što je zaslužila. Pohvalila je ovu inicijativu srednjoškolca i istaknula kako je to ‘baš dobro usmjerena donacija’.

– Iznos je 500 eura, što je jedan lijepi iznos i nekako smo se dogovorili da bi to usmjerili prema našoj studentici, našoj korisnici koja nam studira na drugoj godini u Zadru. Od mlade osobe opet prema mladoj osobi, mislim da je to baš dobro usmjerena donacija, rekla je Belošević za HRT.

Do sada je dodijeljeno 14 učeničkih stipendija te šest stipendija za korištenje laboratorija za automatizaciju robotike koje je rovinjskoj Srednjoj školi Zvane Črnja dodijelio Tehnički fakultet Pula. Za magazin.HRT.hr je potvrđeno kako su u planu nove akcije Zlatne ribice, a njihove stipendije mnogima će uljepšati božićno vrijeme.