Pretraga

Putujte besplatno u Njemačku i k tome još zaradite

A- A+

Željeli biste putovati, a ne znate kako jer nemate novca? Nemojte se sažaljevati nam svojom sudbinom jer ima načina, ne samo da besplatno putujete, nego i k tome zaradite koju kintu. Još ako vam je Njemačka destinacija iz snova, ovo je pravi tekst za vas.

www.123rf.com

Izdvojeni članak

Ljudi ovih zanimanja se mogu odmah zaposliti u Njemačkoj

Portal young-germany.de sastavio je listu od 10 načina kako doputovati u Njemačku i još za to biti plaćen.

1. Postanite Au Pair

Au Pair je u principu neka vrsta pomoći u domaćinstvu. Najčešće se to odnosi na brigu o djeci, a podrazumijeva i suživot s ‘obitelji domaćinom’. Za razliku od klasičnog kućnog pomagača/radnika, Au Pair se temelji na jednakosti između ‘poslodavca’ i ‘posloprimca’, u kojem ovaj drugi postaje i privremeni član obitelji kod koje živi.
Pročitajte neka svjedočanstva iz prve ruke ovdje, ili saznajte kako početi ovdje i ovdje.

2. Postanite učitelj engleskog

Ako vam je pričanje engleskog kao pijenje vode, onda je ovo prava stvar za vas. Možda vam čak neće trebati nikakve dodatne kvalifikacije.
Ovdje saznajte kako dobiti posao u međunarodnoj školi ili u školi stranih jezika, a usput pročitajte i priču na tu temu iz Hamburga.

3. WWOOF

WWOOF, World Wide Opportunities on Organic Farms, je mreža koja u njemačkoj povezuje farmere s potencijalnim radnicima. Boravak na farmi može trajati od nekoliko dana do nekoliko godina, ovisi o potrebama i željama obje strane. Uz posao, omogućen je i smještaj i hrana.
Više informacija nađite na web stranici WWOOF- a.

4. Postanite volonter

Ovdje možda nećete biti plaćeni, ali mnoge volonterske pozicije podrazumijevaju besplatan smještaj. Možete volontirati u vinogradu, civilnom sektoru ili u nekoj od volonterskih organizacija. Za početak, pročitajte Young Germany Guide to Volunteering in Germany.

5. Postanite pisac i/ili fotograf

Pisanje turističkih vodiča mnogo je manje romantično nego što se čini na prvi pogled. Mnogo je posla, malo vremena, a niti urednici nisu uvijek najsimpatičnije persone. Ali, zašto ne slijediti svoj san? Jedan od načina je i da pišete vlastiti blog. Ovdje se savršeno uklapa i fotografija pa, ako ste dovoljno dobri u tome, možete prodati svoje fotke, ali i slikati, primjerice, vjenčanja.

6. Postanite Freelancer

Kao freelancer možete živjeti gdje god hoćete. Sam opis posla je takav da ne zahtijeva prisutnost u uredu, a imate i mogućnost raditi više poslovna istovremeno.

7. Postanite turistički vodič

Izaberite grad i postanite turistički vodič. Ipak, ovdje je konkurencija velika, samo u Berlinu radi oko 300 vodiča. Ipak, neka vas to ne zaustavi, mnogi vodiči su freelanceri ili samozaposleni. U tome bi vam mogao pomoći i Viator.

8. Zaposlite se na kruzeru

Njemačka je puna rijeka, a rijeke kruzera koji traže radnike. Također, ovo je odličan način za proputovati cijelu državu. Ovdje možete pronaći ponudu poslova.

9. Stipendija

Ako ste student, ili to želite postati, DAAD nudi razne stipendije za strance, a za više informacija pročitajte Young Germany Guide to Financing Your Studies With a Scholarship.