Pretraga

Tridesetak radnika gradske uprave završilo istu školu u Širokom Brijegu, dobar dio njih i na isti dan

A- A+

Lična karta gradske uprave, popis svih zaposlenika, njihovih kvalifikacija i zanimanja otkrio je neke zanimljive detalje. Kako pišu bosanskohercegovački mediji, njih tridesetak je svjedodžbe steklo u jednoj srednjoj školi u Širokom Brijegu, a posebno je upečatljiv podatak da ih je dosta završilo istu ustanovu na isti dan.

Foto: Unsplash; mili_ radic97

Banjalučki gradonačelnik Draško Stanivuković na službenim je stranicama Grada objavio “ličnu kartu gradske uprave”. Konkretno, pobrojao je gradska poduzeća i organizacije te pobrojio sve radnike, naveo njihova imena i prezimena, zanimanja i diplome koje su stekli. A tad su, kako piše Buka magazin, isplivali zanimljivi podaci.

Posebno je zanimljiv podatak o tridesetak zaposlenika gradskog Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalno teritorijalno vatrogasno-spasilačke jedinice. Njih 23 svjedodžbu je Srednje strukovne škola s pravom javnosti u Širokom Brijegu steklo 31. siječnja 2017. godina, a još 6 radnika istu je školu završilo 27. siječnja te godine.

Još je petero zaposlenika završilo tu zapadnohercegovačku školu, piše Buka. Jedan u lipnju 2017., jedan u travnju iste godine, jedan u lipnju 2010. i jedan u listopadu 2013. godine. No, to nije jedini odjel u kojem se nalaze radnici sa sumnjivim srednjoškolskim kvalifikacijama. U Odjeljenju za saobraćaj i puteve dvoje radnika svjedodžbu su stekli istog dana, 20. siječnja 2017. u spomenutoj školi, a još je jedan iz ovog odjeljenja diplomu stekao kada i njegovih 23 kolega iz susjednog odsjeka, 31. siječnja 2017. godine.

U Gradskoj upravi su samo su kratko naveli da će javnost o svim informacijama vezanim za diplome zaposlenih u Gradskoj upravi biti naknadno upoznata, piše Buka magazin.