Pretraga

Veliki skandal: Asistent s Pravnog fakulteta uhvaćen u aferi sa studenticom, dekan ga suspendirao

A- A+

Željko Mirjanić, dekan Pravnog fakulteta Sveučilišta u Banjoj Luci, suspendirao je višeg asistenta. Odluka je to koju je donio nakon što se društvenim mrežama proširila snimka njegove afere sa studenticom. Snimku, na kojoj se navodno vidi seksualni odnos između asistenta i studentice, objavila je supruga asistenta.

student u predavaonici na fakultetu

Foto: Unsplash

Viši asistent Pravnog fakulteta Sveučilišta u Banjoj Luci, suspendiran je nakon što je na društvenim mrežama procurila snimka spolnoga odnosa između njega i studentice. Snimku je objavila njegova supruga koja ih je uhvatila u spolnom činu, a o svemu se oglasila i banjalučka visokoobrazovna ustanova.

– U prijedlogu dekana Pravnog fakulteta Željka Mirjanića za udaljenje radnika s radnog mjesta višeg asistenta, navodi se da svi dokazi ukazuju na neprofesionalno i moralno neprihvatljivo ponašanje radnika, a čime je nanesena ozbiljna šteta Univerziteta u Banjoj Luci, priopćeno je javnosti.

Izdvojeni članak
srednja škola fra andrije kačića miošića, makarska

Prije 10 godina uhićen nastavnik zbog seksa s maloljetnim učenikom: Još je lani dobivao plaću

Kako prenosi Klix, dekan Pravnog fakulteta dostavio je i Inicijativu za pokretanje disciplinskog postupka zbog osnova sumnje na težu povredu radne obaveze i discipline kao i zahtjev Etičkom komitetu za utvrđivanje povrede Kodeksa etike Univerziteta u Banjoj Luci.

– Univerzitet u Banjoj Luci još jednom najoštrije osuđuje svaki oblik neakademskog i neprofesionalnog ponašanja svih zaposlenih te poziva sve one koji imaju saznanja o bilo kakvom obilku nedoličnog ponašanja da isti prijave rukovodstvu Univerziteta i njegovih članica. Nagalašavamo i to da će Univerzitet u svakom trenutku preuzeti sve potrebne mjere i radnje u cilju zaštite integriteta Univerziteta, kao i svih studenata i zaposlenih, zaključuju sa Sveučilišta u Banjoj Luci.