Pretraga

Poniženje ili? Grad učeniku generacije poklonio teglu kiselih krastavaca

A- A+

Grad Banja Luka poklonio je učeniku generacije teglu kiselih krastavaca, promotivni materijal, rokovnik i ulaznicu za bazen u stečaju. Priča je privukla pažnju nakon što ju je banjalučka novinarka Melani Isović podijelila na Facebooku, a unatoč kritikama, savjetnica gradonačelnika Banje Luke za kulturu i socijalnu politiku, Mirna Savić-Banjac, branila je poklon izjavom da mu se u zube – ne gleda.

Foto: Unsplash

Izvrsni učenici na kraju školske godine, nerijetko dobivaju poklone, kako od škola, tako i od Gradova. Najčešće je riječ o prigodnoj diplomi, nekakvim knjigama, vaučerima, bombonjerima i slično, no jedan je učenik u Banjoj Luci dobio nešto neočekivano što je podiglo prašinu na društvenim mrežama.

Izdvojeni članak

Preko 500 učenika i učitelja susrelo se s budućnosti: ‘Ne možemo ni zamisliti koje poslove će raditi naša djeca’

Jel tegla krastavaca dostatna?

Naime, regionalni mediji prenijeli su vijest da je grad Banja Luka poklonila učeniku generacije iz jedne od tamošnjih osnovnih škola, teglu kiselih krastavaca, promotivni materijal, rokovnik te ulaznicu na gradski bazen Akvanu koji je u stečaju.

Cijela je priča postala hit nakon što je o njome na Facebooku pisala banjalučka novinarka Melani Isović, koja je, također, razgovarala s roditeljima djeteta. Oni su, naime, rekli da su djetetu mogli pokloniti barem ‘USB koji bi bio bar od neke koristi’. Objava je u međuvremenu uklonjena s društvene mreže, no Isović je potvrdila za Index da se radi o stvarnom događaju.

Unatoč kritikama i podijeljenim mišljenjima, na svom Facebooku se oglasila savjetnica gradonačelnika Banje Luke za kulturu i socijalnu politiku, Mirna Savić-Banjac, rekavši da su nju učili da se ‘poklonu u zube ne gleda’.

‘Vidim da se neki smiju’

–  Vidim da se neki smiju onom što su dobili najbolji đaci povodom uspješnog završetka školske godine. Nagrađeni su sezonskim kartama za Akvanu, Vitaminka se pridružila s nekim svojim proizvodima, Grad poklonio sitnice s logom Banjaluke… Shvaćam da uvijek može i mora više i bolje. I da djecu trebamo zadržati ovdje i da su neke stvari često neusporedive i da je veliki jaz između zasluga i nagrada, objašnjava Banjac.

Ali, ističe kako ne shvaća čemu ismijavanje sezonskoj karti Akvane, jer je to ipak gradsko poduzeće. Također, zahvalila je Vitaminki i rekla je kako su njihovi proizvodi kvalitetni, a i da nisu, kaže da je poklon na koncu znak pažnje i dobra namjera.

– Nadam se da će narednih godina biti sve više mogućnosti da pomognemo đacima, da im olakšamo život i školovanje, da ih motiviramo i nagradimo, a ne da ih učimo da su neki pokloni jadni i smiješni, zaključuje.