Pretraga

Razgovor s državnim prvakom u grapplingu

A- A+


Razgovarali smo s državnim prvakom u grapplingu iz Zagreba. Njegovo ime je Saša Drobac, maturant je u Privatnoj ekonomskoj školi Katarina Zrinski, a ostale detalje otkriti će vam upravo Saša.

Tko je Saša Drobac i čime se bavi?

Maturant sam u Privatnoj ekonomskoj školi Katarina Zrinski i nedavno sam navršio 18 godina. Aktivno se bavim sportom od svoje 8 godine.

Kojim sportom se baviš?

Počeo sam prvo s judom kojeg treniram već 10 godina. Prije dvije godine počeo sam trenirati ultimate fight i grappling. Grappling je malo manje poznat sport pa ću ti ukratko reći o čemu se radi. To je hrvački sport koji sadrži elemente juda, hrvanja, brazilske jiu jitse i dr. i to s ciljem da se protivnika primora na predaju bez upotrebe udaraca.

Kakvi su rezultati?

Mogu se pohvaliti naslovom državnog prvaka u grapplingu kojeg sam osvojio ove godine u ožujku na državnom prvenstvu. Bio sam još na nekoliko turnira gdje sam uvijek osvajao jedno od prva tri mjesta.

Postoji li još nešto čime se baviš osim borilačkih vještina?

Osim borilačkih vještina, trenirao sam skijanje 4 godine. Ove godine postao sam učitelj skijanja a time i član HZUTS (Hrvatskog zbora učitelja skijanja). Rekreativno još igram rugby, ali na to idem zbog druženja s prijateljima, iako mi je rugby zanimljiv sport jer ima dosta kontakata s protivnicima baš kao i u borbi. Još bih napomenuo kako sam sudjelovao na Only mens stuff gdje sam imao borbu.

S obzirom na ovo sve koliko slobodnog vremena imaš?

Imam slobodnog vremena da riješim obveze oko škole, ali i za izlaske uvijek nađem vremena. Svi treninzi su mi navečer ili prije škole tako da sve stignem.

Kako to sve usklađuješ sa obvezama u školi?

Nisam baš toliko koncentriran na školu koliko na sport, znam da to nije pohvalno, ali eto. Trudim se naći ravnotežu između škole i sporta kako bi roditelji bili zadovoljni.

Što tvoji roditelji kažu na sve to?

Na prvom mjestu im je škola, podupiru me što se tiče sporta. Iako bi voljeli da se manje bavim ultimate fightom zato što je to puno brutalniji sport od judoa i grapplinga. Kada se zalomi jedinica onda se malo ljute jer misle kako imam dovoljno vremena za sve.

Reci nam što planiraš poslije srednje škole?

Za sada imam tri opcije: studiranje u inozemstvu, kineziološki ili neki privatni fakultet.

Za kraj vam donosimo video isječak sa borbe gdje je Saša osvojio naslov državnog prvaka.