Pretraga

Nije nepobjediv: Chuck Norris otkrio tko ga je prije 28 godina pretukao

A- A+

Slavni i nepobjedivi Chuck Norris prije 28 godina izgubio je svijest tijekom treninga jiu-jitsa sa ocem obitelji Gracie. Mit je o svojoj nepobjedivosti srušio sam Chuck u intervjuu za portal Bloody Elbow ispričavši priču o svojem prvom i jedinom porazu u ringu.

Borilačka i filmska legenda Chuck Norris priznao je da je prije gotovo tri desetljeća bio nokautiran.

Dogodilo se to tijekom njegova posjeta Riu. Naime, trenirajući po brazilskim dvoranama čuo je za obitelj Gracie te ih odlučio potražiti kako bi s njima trenirao. – Imao sam crni pojas u judu i mislio sam da prilično dobro vladam hrvačkim tehnikama, objasnio je Norris za portal Bloody Elbow.

Kroz smijeh je prepričao kako je shvatio da i nije toliko dobar kada je ušao u ring s Ricksonom Graciem, tadašnjim prvakom, koji ga je razbacao po podu. Ipak najzanimljiviji trenutak je došao kada je trening preuzeo otac poznate obitelji Gracie.

– Bio je mnogo niži i manji od mene. Na početku sparinga sam ga oborio i on mi je tada rekao ‘Sad me udari’. Nećkao sam se, no nagovarao me. Pokušao sam ga udariti sjedeći na njemu i sljedeće čega se sjećam je da sam se probudio iz nesvjesti, prepričao je Norris i dodao kako mu se najstariji Gracie tada ispričao, jer je bio pregrub prema njemu.

Unatoč početničkom neuspjehu, po povratku u Los Angeles, Norris se upisao u školu jiu-jitsa i posljednjih 28 godina trenira sa Rorionom Graciejem te mu se nešto slično nikada više nije dogodilo.