Pretraga

Profesor objasnio zašto u testovima izbjegava staviti odgovor pod ‘c’: Razlog će vas iznenaditi

A- A+

Na TikToku ponovno kruži stariji video koji prikazuje učenicima trik za varanje na ispitima. Naime, savjetuje im se da u zadacima višestrukog odgovora učenici stave ‘c’ jer se to slovo može lako prepraviti u ‘a’, ‘b’ ili ‘d’. Neki su profesori to ozbiljno shvatili i odlučili da u testovima ‘c’ više neće biti ponuđeni odgovor.

Rješavanje testa

Rješavanje testa | foto: Canva

Na TikToku kruži video originalno objavljen prije dvije godine koji učenicima prikazuje trik kako prevariti ispit sa zadacima višestrukog odgovora. U videu se, naime, savjetuje da u takvim zadacima učenici stave ‘c’ jer se to slovo može lako prepraviti u ‘a’, ‘b’, ili ‘d’.

– Ako ikada imate test, samo stavite ‘c’ kao odgovor jer ga uvijek možete promijeniti, piše u originalnom videu.

@mrcurmisclassroom

Multi choice tests now only provide the option to answer a, b, d or e 🤣#onthisday

♬ original sound – Mr Curmi – Yr 4 Teacher

Nakon što je taj video postao viralan, odgovor na njega snimili su brojni profesori koji navode da u ispitima sa zadacima višestrukog odgovora više ne nude ‘c’ kao opciju već druga slova. U komentarima su se pojavili i neki drugi savjeti koji mogu pomoći profesorima.

– Na naše testove višestrukog izbora morate u okvir staviti ‘x’ ili kvačicu. To je puno sigurniji način, napisala je jedna korisnica TikToka u komentare.

Druga je korisnica, pak, savjetovala profesorima da nemaju ispite gdje učenik mora baš upisati, primjerice, slovo ‘c’, već da ti odgovori budu na zaokruživanje.