Pretraga

Rezultati ankete: Evo hoće li poskupljenje cigareta potaknuti naše čitatelje na prestanak pušenja

A- A+

Novo poskupljenje cigareta očekuje se s početkom sljedeće godine. Prema najavi ministra Marića, cijena kutije bit će za dvije kune viša. U našoj posljednjoj anketi ovim smo povodom pitali naše čitatelje hoće li ih to poskupljenje potaknuti na prestanak pušenja. Velika većina podržava poskupljenje, ali isto će tako većina pušača i dalje pušiti, koliko god da ih to “koštalo”.

foto: pixabay

Pušenje je štetno za zdravlje, a ništa manje štetno nije ni za novčanik. Početak sljedeće godine znači i novo poskupljenje cigareta. Ministar Marić najavio je da će to poskupljenje najvjerojatnije iznositi dvije kune po kutiji cigareta.

Izdvojeni članak

Prilika za prestanak pušenja: Uskoro poskupljuju cigarete, provjerite koliko

U anketi smo pitali “Hoće li vas poskupljenje cigareta potaknuti na prestanak pušenja?” U anketi je sudjelovalo 1.259 čitatelja našeg portala. Najveći broj ljudi, čak njih 60 posto ne puši, ali jako podržava poskupljenje cigareta.

Što se pušača tiče, većina njih neće prestati pušiti neovisno o cijeni. S druge strane, nešto više od četvrtine pušača koji su ispunili anketu, ionako je planiralo prestati pušiti, pa im je ovo poskupljenje samo dodatni poticaj.