Pretraga

Savjeti za naše Božićno darivanje: Napravite li ovo, nagrada je gotovo sigurno vaša

A- A+

Trideset učenika koji se uključe u darivanje postavljanjem pitanja u sustav kvizovi.srednja.hr darujemo prijenosnim punjačima. Evo kako si olakšati dolazak do korisnog poklona!

božićno darivanje

Božićno darivanje traje do 22. prosinca u ponoć | Foto: srednja.hr

U tijeku je naše Božićno darivanje koje smo organizirali u suradnji s CARNET-om, kojim čak trideset učenika nagrađujemo za ponavljanje školskog gradiva. Jednostavnije je nego što, možda, zvuči: u naš sustav kvizovi.srednja.hr trebate postavljati pitanja iz školskog gradiva, a one s najviše odgovora na postavljena pitanja darujemo prijenosnim punjačima.

Darivanje traje do 22. prosinca, a stanje na tablici se još itekako stigne preokrenuti. Mnogi su se učenici već uključili postavljanjem pitanja ili odgovaranjem na njih. Za njih, kao i za sve one s kompetitivnim duhom koji žele osigurati mjesto u top 30, pripremili smo nekoliko korisnih savjeta.

Izdvojeni članak
božićno darivanje

Ovi učenici znaju kako se najlakše motivirati za učenje: Probajte njihovu metodu

Prava tema i podtema život znače!

Pitanja se moraju ticati školskog gradiva i morate ih postaviti u temu razreda (npr. 1. razred srednje) i podtemu kojoj pripada pitanje prema školskom predmetu i nazivu gradiva (npr. Hrvatski jezik – Povijest književnosti). Postavljajte pitanja o gradivu koje se uči od 5. razreda osnovne škole, pa sve do završnog razreda srednje škole. Pitanja koja se ne tiču razrednog gradiva ne ulaze u darivanje! Drugim riječima, odgovori na ta pitanja ne ulaze u ukupan zbroj i neće se rangirati na top ljestvici.

Ova značajka je game changer

Posjetite li profil bilo kojeg korisnika u sustavu kvizovi.srednja.hr, vidjet ćete gumb koji vas poziva da odgovorite na pitanja tog korisnika. On se nalazi s desne strane ako sustavu pristupate na računalu, odnosno na dnu ekrana ako sustavu pristupate putem mobitela. Ovu značajku možete iskoristiti u svoju korist – pošaljite link svog profila prijateljima i uputite ih da odabirom tog gumba odgovore na pitanja koja ste postavili u sustavu. Bodovi će rasti brzinom svjetlosti, kao i vaš rang na top listi.

Odgovori na profilu

Opcija odgovaranja samo na pitanja jednog korisnika

Napravite li ovo, administratori će vas obožavati

Kada kreirate svoje pitanje, pazite da ste naveli sve potrebne informacije (razred, predmet i naziv gradiva). Time ste precizno definirali vaše pitanje i svi korisnici koji pretražuju teme koje ih zanimaju će ih lako moći naći. Osim toga, pripazite i na pravopis. Svako pitanje koje postavite mora biti odobreno, a pri odobravanju gledamo ispravnost tema i podtema, ali i pravopis. U slučaju da vaše pitanje nije zadovoljilo ove dvije kategorije, produžuje se vrijeme do kada će administratori prihvatiti vaše pitanje, a time gubite bodove koje ste već mogli prikupiti.

Usmjerite se na umijeće krivih odgovora

Dio zabave u kojoj naši kvizaši uživaju jest u osmišljavanju zanimljivog pitanja koje će privući druge da pokušaju odgovoriti. No drugi dio zabave i kreativnosti odlazi na odabir najboljih krivih odgovora. Previše očiti krivi odgovori umanjuju zabavu odgovaranja na pitanja drugim korisnicima, stoga pokušajte smisliti odgovore koji će vaše pitanje učiniti izazovnim. Osim toga, time povećavate i šansu da će administratori odobriti vaše pitanje, jer pitanja s previše očitim krivim odgovorima neće biti odobrena.

Pokušajte primijeniti ovih nekoliko savjeta i pratite stanje na ljestvici kako biste se uvjerili da pale! Darivanje traje od 9. do 22 prosinca u 23:59h.