Pretraga

Ovi učenici znaju kako se najlakše motivirati za učenje: Probajte njihovu metodu

A- A+

Bliži se kraj prvog polugodišta ove školske godine, testova i ispita je sve više, a uz blagdansku atmosferu učenje postaje sve teže. Kako bismo doskočili tome, odlučili smo vas darovati za učenje. U tijeku je naše Božićno darivanje u koje su se mnogi učenici već uključili, a čak trideset učenika nagradit ćemo korisnim poklonom.

božićno darivanje

Dijelimo dobre poklone | Foto: srednja.hr

Započelo je naše Božićno darivanje koje smo organizirali u suradnji s CARNET-om u kojem vas nagrađujemo za učenje i pripremanje za testove. Pravila su jednostavna: postavljajte pitanja iz školskog gradiva u naš sustav kvizovi.srednja.hr, a korisnike koji na postavljena pitanja budu imali najviše odgovora, darujemo prijenosnim punjačima za mobitel. Darivanje traje od 9. do 22. prosinca.

Izdvojeni članak
božićno darivanje

Imamo poklone za 30 naših čitatelja: Uključite se u Božićno darivanje

Učenici su se već uključili postavljanjem pitanja i odgovaranjem na pitanja drugih, a usput si olakšavaju i učenje školskog gradiva. Postavljanje pitanja je, naime, jedna od najboljih tehnika usvajanja gradiva. Postavljajući pitanje, o sadržaju razmišljate na nov način, što pomaže pamćenju. Potrebno je, osim toga, osmisliti i netočne odgovore, što će doprinijeti promišljanju o temi. Što više pitanja postavite, veća je šansa da ćete baš vi dobiti prijenosni punjač, a u isto vrijeme i da ćete briljirati na testovima.

Da biste se uključili, slijedite nekoliko jednostavnih pravila.

1. Postavljajte pitanja iz školskog gradiva

Pitanja se moraju odnositi na školsko gradivo i moraju biti postavljena u pripadajuću temu (5. razred, 6. razred, 7. razred, 8. razred, 1. razred srednje, 2. razred srednje, 3. razred srednje, 4. razred srednje). Pitanja postavljena u drugim temama se neće računati.

2. Darivanje traje od 9. do 22 prosinca u 23:59h.

Uzimat će se u obzir samo pitanja i odgovori zabilježeni u tom periodu.

3. Prijenosne punjače za mobitel će dobiti 30 najboljih korisnika

30 korisnika koji na svoja pitanja dobiju najviše odgovora, dobit će prijenosne punjače za mobitel.

Bonus savjet za prikupljanje odgovora

Jeste li znali da možete pozvati prijatelje da odgovaraju na vaša pitanja? Posjetite li profil bilo kojeg korisnika u sustavu kvizovi.srednja.hr, vidjet ćete gumb koji vas poziva da odgovorite samo na njegova pitanja. On se nalazi s desne strane ako sustavu pristupate na računalu, odnosno na dnu ekrana ako sustavu pristupate putem mobitela. Kako biste pozvali prijatelje da odgovore samo na vaša pitanja, pošaljite link svog profila prijateljima i uputite ih da odabirom tog gumba odgovore na pitanja koja ste postavili u sustavu.