Pretraga

Savjeti za uspješnu vezu na daljinu

A- A+

www.thisisyourconscience.com

Jeste se našli u situaciji kada morate odlučiti da li prekinuti vezu sa srednjoškolskom ljubavi ili nastaviti ljubovati na daljinu kada odete na fakultete u drugi grad? Tu se odmah povlači pitanje povjerenja, komunikacije i ljubomore. Sigurno ste vagali razloge za ostanak i razloge za prekid i mi smo vam odlučili pružiti malu pomoć pri tom problemu.

Jedva čekate završiti srednju školu, otići u drugi grad, upisati fax, biti daleko od roditelja i uživati u svojoj slobodi. No što je s osobama koje su se tijekom srednje škole zaljubile i održavale ozbiljnu vezu? Čekaju li i one nestrpljivo taj trenutak.  Znači li to prekid ili pokušaj nastavka veze na daljinu koja u većini slučajeva rezultira prekidom? Ne budite negativni i ne padajte u depresiju jer vam donosimo par savjeta kako lakše održati ljubav i nakon udaljavanja od više stotina kilometara.

Vi odlazite, on/ona ostaje u vašem gradu 

Možda to još niste shvatili, ali u ovakvoj situaciji ste vi u velikoj prednosti. Prije ćete vi saznati gdje je i s kim on/ona, nego oni gdje ste vi. Ostali su u gradu čije stanovnike podjednako poznajete i velika je vjerojatnost kako ćete saznati sve što vas zanima vezano uz kretanje vašeg dečka/cure.

Ukoliko je situacija obrnuta, ne očajavajte i to se da srediti.

Skype, Facebook i drugi oblici komunikacije

Naravno da je prije bilo nezamislivo održavati vezu na daljinu kada je jedino komunikacijsko sredstvo bio mobitel. Danas imate toliko načina da možete dosaditi jedno drugom više nego da ste jedno pored drugoga.

Skype vam omogućuje dugotrajne besplatne razgovore i mnogo je praktičnije komunicirati putem videa, nego mobitelom. Telefonski ili putem poruka se neke riječi krivo shvate pa vam preporučamo kamere. Tako da vam nedostatak komunikacije ne može biti izgovor.

Nakon odvojenosti susreti su slađi

Možda zvuči glupo, ali istina je da se nakon nekog vremena udaljenosti zaželite jedno drugoga i kada se sretnete proživljavate drugačije osjećaje od onih na koje ste svakodnevno navikli. Ne možete pasti u kolotečinu i svaki posjet vam donosi novo uzbuđenje. 

Minimalizirajte ljubomoru i paranoje

Kada shvatite kako vas dečko/cura, ako to žele, mogu varati kada ste u istom mjestu, onda vam udaljenost ne bi trebala predstavljati veći problem. Svima godi mala doza ljubomore, jer na taj način shvaćamo kako im je stalo do nas, ali nitko ne želi trpjeti neprestana provjeravanja i svađe koje su rezultat neosnovane ljubomore. Ukoliko nešto i čujete od drugih ljudi, prvo pitajte partnere i poslušajte njihovu verziju pa onda odlučite je li potrebno stvarati scenu ili ne.

Nadamo se kako smo vas malo umirili nakon ovih par riječi i kako smo vas motivirali na nastavak veze i nakon odlaska na fax. Ali zapamtite da ovo vrijedi samo za osobe koje su sigurne u svoju ljubav i znaju kako je to potencijalna osoba s kojom bi mogli provesti svoj život. Ako je veza od početka loša i osuđena na propast, nikakav vam odlazak ne treba biti izlika, okončajte to čim prije jer se u takvim situacijama ne isplati truditi.