Pretraga

Saznajte gdje u svijetu možete naručiti najjeftiniju pivu

A- A+

Piva je jedan od najpopularnijih svjetskih napitaka, a u njemu su uživali čak i Kelti, Germani i Slaveni. Pivopijska središta u starom vijeku bila su u Armeniji, Mezopotamiji i Egiptu, a u našem članku pročitajte gdje danas možete popiti najjeftiniju pivu u svijetu.

Foto: Jack Kurtz/kurtzjack.photoshelter.com

Piva u Hrvatskoj je, u usporedbi s cijenama u svijetu, prilično pristupaćna, ali u nekim zemljama ova mješavina od hmelja duplo je jeftinija nego li kod nas. Pročitajte u kojim ćete krajevima najbolje proći ako ste jedan od onih koji vole uživati u ovoj popularnoj tekućini.

Izdvojeni članak

Maloljetnice u Hrvatskoj sve češće piju alkohol, a konzumacija teških droga je u padu

Do boce pive u Vijetnamu i Ukrajini za manje od četiri kune

Hmelj je najpopularniji među Europljanima, a pivopije će najbolje proći ako se zapute u centralnu i istočnu Europu te jugoistočnu Aziju. Međutim, uvjerljivo najjeftiniju pivu pronaći ćete iza šankova u Vijetnamu i Ukrajini gdje za bocu ovog osvježenja treba izdvojiti manje od četiri kune, piše comparisons.financesonline.com.

Ako ne želite sudjelovati u sukobima Rusa i Ukrajinaca ili putovati skroz do Vijetnama, možete se uputiti u susjednu mu Kambodžu ili znatno nam bližu Saudijsku Arabiju gdje ćete za ovu pjenastu tekućinu izdvojiti svega pola kune više. Tek nakon njih dolazi Češka u kojoj se po glavi stanovnika popije najviše, čak 143 litre godišnje.

Izdvojeni članak

Zemlje prema potrošnji i proizvodnja piva

Najskuplja piva u Iranu

Ako tražite najjeftinije, svakako vam je pametno izbjegavati Iran ili Kuvajt, gdje ćete za samo jednu bocu, i to bezalkoholne pive, platiti skoro 50 kuna.

Osim u Češkoj, prijatelja koji će s vama rado uživati u gorkom okusu hmelja lako ćete pronaći i u Njemačkoj te Austriji gdje svaki stanovnik u prosjeku popije više od 100 litara piva godišnje, piše telegraph.co.uk. Hrvati popiju 82 litre te se prema istraživanju Euromonitor Internationala nalazimo na devetom mjestu.

Važno je izdvojiti zabrinjavajuće podatke prema kojima se piva, ali i druga alkoholna pića, kod nas sve više konzumira među mladima koji su posebno ranjivi na stvaranje jedne od najtežih ovisnosti.