Pretraga

Sigurno ste po gradu vidjeli ove plakate? Otkrili smo što stoji iza njih, oduševit će vas

Iza plakata koje ste mogli vidjeti na ulicama Karlovca stoje učenici Gimnazije Karlovac. U suradnji s Hrabrim telefonom pokrenuli su projekt o odgovaranju na vršnjačko nasilje, a sami smislili i kampanju – ne ignoriraj, reagiraj – koju su usmjerili na sve promatrače vršnjačkog nasilja.

gimnazija karlovac kampanja vršnjačko nasilje

Plakati na ulicama Karlovca dio su projekta REVIS i učeničke kampanje Ne ignoriraj, reagiraj!
Foto: Gimnazija Karlovac

Ako ste se posljednjih dana zatekli u Karlovcu, sigurno ste primijetili ove pomalo čudne plakate. ‘Netko drugi će’, crna slova na bijeloj podlozi i jedan QR kod otkrivaju puno dublju priču. Projekt je to učenika Gimnazije Karlovac koji u suradnji Hrabrim telefonom žele odgovoriti na vršnjačko nasilje, kako u školi, tako i izvan nje. Svoj su projekt nazavali REVIS.

Kampanja je usmjerena na promatrače vršnjačkog nasilja

U sklopu projekta, kako navode iz Gimnazije, učenici 3.c i 3.f razreda izradili su kampanju pod sloganom ‘Ne ignoriraj, reagiraj!‘. Kampanja je usmjerena na promatrače vršnjačkog nasilja. Mladi gimnazijalci žele podići svijet o tome da je važno reagirati na nasilje, a prije svega, mlade educirati o načinima i reagiranja u slučaju da svjedoče nasilju.

Kampanja je započela upravo postavljanjem billboard i citylight plakata na ulicama Karlovca. Kada kliknete na QR kod na plakatima doći ćete do web stranice kampanje karlovačkih gimnazijalaca i videa koji su snimili u suradnji sa školskom Videodružinom.

 

Dva okrugla stola i debata

Upravo će danas, 10. studenog, učenici Gimnazije Karlovac voditi dva okrugla stola u Centru za mlade Grabrik. Slušat će ih učenici predstavnici osnovnih i srednjih škola s karlovačkog područja. Poslijepodne će se održati i debata u suradnji s Debatnim klubom Gimnazije Karlovac. Predvodit će ju profesor Matej Kobašlić, a tema rasprave bit će – ‘Uloge promatrača u vršnjačkom nasilju’.

Plakate s početka priče, kako javljaju iz Gimnazije Karlovac, tijekom ovog tjedna postavit će i u prostoru škole te će svatko od učenika moći dobiti i posebni bookmark. Učenici, pedagozi i psiholozi iz Gimnazije Karlovac pozivaju sve zainteresirane da se priduže njihovom projektu. Javiti im se možete na mail adresu [email protected] ili broj 047 655 996.


Cijeli podcast pogledajte u videu ispod. Dodali smo i točke na vremensku crtu pa točno možete preslušati po temama koje vas posebno zanimaju.