Pretraga

‘Sintetička marihuana’ potpuno uništila život američkoj tinejdžerici

A- A+

Priča koju je za CNN ispričala obitelj nesretne 16-godišnje Amerikanke Emily Bauer šokirala je javnost. Ona je nakon konzumacije legalne mješavine bilja takozvane sintetičke marihuane doživjela čitav niz moždanih udara koji su je oslijepili i zauvjek privezali za krevet.

Slučaj američke tinejdžerice Emily Bauer šokirao je svijet. Ovu 16-godišnjakinju zadesila je strašna sudbina nakon nuspojava koje je izazvala konzumacija ‘sintetičke marihuane’. Riječ je o mješavini bilja koje je na tržištu dostupno pod imenom potpurri, a kod nesretne djevojke je ova supstanca izazvala seriju moždanih udara te upalu krvnih žila što je za posljedicu imalo prekid dovoda krvi u mozak.

Emily je hitno prevezena u bolnicu te je podvrgnuta seriji operativnih zahvata, a liječnici su inducirali komu kako bi neometano mogli provesti testiranja. Naposljetu su joj ipak uspjeli spasiti život, no oštećenja su prevelika te će do kraja života ostati paralizirana i slijepa.

Američki institut za zlouporabu droga izvjestio je kako su u mješavinu bilja koju je konzumirala Emily Bauer bile dodane kemikalije kako bi se potaknuo osjećaj sličan onome koji se javlja prilikom konzumiranja marihuane. Potaknuti njenom tužnom sudbinom njena obitelj je osnovala fondaciju pod nazivom ‘Sintetička svijest za Emily’, a o njoj imaju samo riječi hvale. – Divna je osoba, puna života i uvijek nasmijana. Pred sobom je imala sretan život, kazali su njeni prijatelji.