Pretraga

Škola organizira koncert u spomen na prerano preminulu učenicu: Na pješačkom ju pregazio taksist

A- A+

Dora je bila 15-godišnja učenica Prve gimnazije Varaždin i Glazbene škole u Varaždinu kada je krajem 2022. godine tragično izgubila život. Na pješačkom prijelazu nju i još jednu žensku osobu pregazi je taksist. Preminula je u bolnici od posljedica zadobivenih ozljeda, a vozač je uhićen. Šest mjeseci nakon nesreće, škola organizira koncerte u spomen na prerano preminulu učenicu.

Foto: Glazbena škola Varaždin

U sjećanje na prerano preminulu varaždinsku učenicu, Doru Kukec, Glazbena škola u Varaždinu organizira koncerte pod nazivom ‘Susreti violinista Dora Kukec’. Dora je imala 15 godina kada je tragično poginula na pješačkom prijelazu u Varaždinu u prosincu 2022. kada je na nju i još jednu žensku osobu naletio taksist. Obje su završile u bolnici, ali Dori nije bilo spasa.

– I sve je danas prazno, beskonačno, a vjetar duva, duva bezutješno, stihovi su Tina Ujevića kojima su se iz Glazbene oprostili od učenice Dore.

Izdvojeni članak
Jagoda Lerotić

U teškoj nesreći preminula omiljena profesorica: ‘Veliki ljudi ostavljaju velike praznine’

Šest mjeseci nakon nesreće u toj će se školi održati koncerti violinista, s obzirom na to da je Dora također svirala violinu. Prvi koncert se održao danas, a svirala je ukrajinska violinistica Bogdana Pivnenko uz klavirsku pratnju pijanista Davida Vukovića.

– Sjećanje na Doru, matineja violinista na kojoj će se učenicima Glazbene škole u Varaždinu pridružiti učenici Glazbenog učilišta Elly Bašić iz Zagreba, održat će se u utorak, 20. lipnja 2023. s početkom u 12.00 sati, poručili su iz škole.