Pretraga

Škola zaradila milijune dolara preko Snapchata

A- A+

Pametan investicijski potez povukla je jedna katolička srednja škola u Kaliforniji. Naime, pred pet godina, na prijedlog jednog roditelja, škola je uložila 15 tisuća dolara u dionice Snapchata, a prošlog tjedna od prodaje samo dijela tih dionica škola je zaradila 24 milijuna dolara.

Snapchat.com

Velika zarada katoličke škole St. Francis u Kaliforniji nikada se ne bi dogodila da Barry Eggers nije pred pet godina došao kući s posla i ugledao svoju kćerku Natalie i njene prijatelje kako sjede za stolom i smješkajući se bulje u mobitele, piše foxnews.com.

Izdvojeni članak

Snapchat romansa u koju se uključio cijeli faks dobila sretan završetak

Kći mu je objasnila kako se radi o novoj društvenoj mreži koju koriste njeni prijatelji kako bi si slali slike, koje nakon nekoliko trenutaka nestaju. Dodala je i kako mrežu koriste sve njene prijateljice. Kada je njen brat Andrew došao kući, Eggersu je ispričao kako mrežu koriste i njegovi prijatelji.
To je bilo dovoljno da biznismen pozove školu svoje djece da sudjeluje u kupnji dionica. 

Sve do prošlog tjedna škola bila u posjedu 2 milijuna dionica. Prodajom 1,4 milijuna dionica katolička škola zaradila je 24 milijuna dolara. Vrijednost preostalih 600 tisuća dionica koje su još uvijek u vlasništvu škole, iznosi 17 milijuna dolara. 

– Škola Saint Francis blagoslovljena je što postoje roditelji koji tako strastveno dijele svoje darove sa školom, bilo da se radilo o svome vremenu, kreativnosti, stručnosti ili filozofiji. Barry Eggers sada se pridružio listi individualaca i obitelji čija je sposobnost poslovnog predviđanja i velikodušnost obogatila našu školu, kazao je ravnatelj škole Simon Chiu za foxnews.com.