Pretraga

Novi poslovni pothvat? Elon Musk želi kupiti popularnu društvenu mrežu za 43 milijarde dolara

A- A+

Kontroverzni poduzetnik i šef Tesle, Elon Musk, ponudio je oko 43 milijardi dolara za kupnju Twittera, popularne društvene mreže koju i on sam jako često koristi.

Screenshot: YouTube

Elon Musk jedan je od najpopularnijih korisnika Twittera, a i nedavno je postao i najveći dioničar tvrtke nakon što je kupio 9,2 posto udjela za gotovo tri milijarde dolara.

Odavno je poznato da Musk ima velik apetit, što je pokazao još jednom ponudivši čak 54,20 dolara po dionici, odnosno oko 43 milijardi dolara za kupnju Twittera, prenosi Bloomberg.

Izdvojeni članak

Tinejdžer koji je pratio letove Elona Muska, sada objavljuje kretanje zrakoplova ruskih oligarha

-Uložio sam u Twitter jer vjerujem u njegov potencijal da bude platforma za slobodu govora diljem svijeta i vjerujem da je sloboda govora društveni imperativ za funkcionalnu interakciju. Twitter ima izniman potencijal kojeg ću otključati, napisao je Musk u pismu poslanom predsjedniku Twittera, Bretu Tayloru.

Musk je u pismu jasno istaknuo da je ovo njegova konačna ponuda te da nije otvoren za pregovore. Štoviše, istaknuo je i da ako ju Twitter odbije, da će dobro razmisliti hoće li ostati dioničar te tvrtke.

Upravni odbor Twittera službeno je objavio da će se uskoro sastati i da će razgovarati o ovoj ponudi. Trenutno nije poznato koja bi se konačna odluka mogla očekivati.