Pretraga

Smijenjeni vjeroučitelj Miletić snimio video u kojem plače, učenici poručili da će se boriti za njega

A- A+

Nakon što je premješten u drugu školu, vjeroučitelj Marin Miletić objavio je video na kojem plače za uspomenama iz Prve sušačke hrvatske gimnazije. Za to vrijeme, njegovi učenici sastavili su pismo u kojem kažu kako su se spremni boriti za svog nastavnika.

Ne prestaje drama nakon odluke Katehetskog ureda Riječke nadbiskupije da vjeroučitelja Marina Miletića premijesiti u drugu školu.

Miletić se od posla u Prvoj sušačkoj hrvatskoj gimnaziji oprostio emotivnim videom na svom YouTube kanalu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Kako bi pokazao svoje žaljenje činjenicom da mora napustiti svoje učenike, Miletić se nije libio ni zaplakati.

– Svaki oproštaj baš boli, a pogotovo oproštaj od 14 godina davanja svakog atoma za neke naše priče u Sušačkoj. Ali i još većeg bogatstva koje sam primio. Jer kakav sam ja danas prvenstveno zahvaljujem dragom Bogu i mojoj Danijeli, ali i mojoj zbornici, kolegicama, kolegama, učenicima, poručio je Miletić.

No vjeruje kako će sve biti u redu.

– Moja Crkva je i dalje uz mene i uz njenu potporu upuštam se u nove izazove. I radujem se svemu onome što me čeka. piše u Bibliji: Bog sve okreće na dobro s onima koji ga ljube, napisao je u Facebook statusu.

Učenici: Nećemo se predati

A dok je on plakao, njegovi učenici pisali su pismo podrške.

Izdvojeni članak

Crkva smijenila najpoznatijeg vjeroučitelja u Hrvatskoj

– Mi smo učenici Prve susačke hrvatske gimnazije iz Rijeke. Neki od nas pohađaju satove vjeronauka a neki satove etike, kao god je tko odabrao. Ali svima nama svim prvašima i četvrtašima svim učenicima naše škole profesor Miletić je drag i toliko nam puno znači. On je dobar čovjek daje uvijek najviše za svoju školu i svoje učenike. Zato se nećemo predati. Ostajemo do kraja, napisali su učenici u pismu koje su nam dostavili.

Uz Miletića su, kažu, do samoga kraja.

– Pokažimo tko smo. Pokažimo da znamo što znači biti složan. Pokažimo da smo mi Prva susačka hrvatska gimnazija koja se ne predaje, koja ne predaje svoje profesore, poručili su učenici.

‘Za Miletića se vrijedi boriti’

Kažu da su spremni boriti se za, sad već bivšeg, nastavnika.

– Upisali smo ovu školu i sada ćemo se svi zajedno boriti za nju, boriti se za pravdu, boriti za našega profesora. Pokažimo svima za što se vrijedi boriti, jer se za Marina Miletića vrijedi boriti. On je pravi primjer kako treba izgledati kvalitetan učitelj, ustvrdili su.

Posebnu poruku poslali su i Miletiću.

– Profesore, uz Vas smo do samoga kraja. Vjerujemo u pobjedu sve dok ima nade. A nada umire posljednja. Mi smo učenici Susačke gimnazije i mi ćemo se boriti, zaključili su učenici.

No, odluku o zapošljavanju vjeroučitelja donosi nadležni biskup, odnosno Katehetski ured koji radi u njegovo ime. Hoće li nakon ovoga promijeniti mišljenje, vidjet ćemo.