Pretraga

Srednjoškolci s invaliditetom mogu dobiti stipendiju od 15.000 kuna: Evo kako se prijaviti

A- A+

Tvrtka HSM dodjeljuje dvije stipendije srednjoškolcima s invaliditetom u iznosu od 1.500 kuna u trajanju od 10 mjeseci. Natječaj je otvoren od 17., pa sve do 31. listopada.

novac kune

Foto: srednja.hr

U sklopu provedbe programa društvene odgovornosti, HSM je odlučio i treću godinu zaredom poduprijeti srednjoškolce s invaliditetom. Dodjeljuju dvije srednjoškolske stipendije u iznosu od 1.500 kuna za mlade osobe s invaliditetom u trajanju od deset mjeseci tijekom 2022./2023. godine.

Natječaj je otvoren od 17. do 31. listopada, a sudionici moraju ispunjavati sljedeće formalne uvjete:

  • Redovni je učenik/ca srednje škole u Hrvatskoj
  • Ima utvrđen invaliditet rješenjem Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje i/ili rješenjem centra za socijalnu skrb o priznatom pravu na doplatak za pomoć i njegu, odnosno osobnu invalidninu i/ili nalazom i mišljenjem Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom o težini i vrsti invaliditeta
  • U trenutku prijave niti u planiranom periodu trajanja stipendije ne prima stipendiju ili drugi oblik potpore za školovanje ni od jedne druge tvrtke
  • Državljanin/ka je Republike Hrvatske
Izdvojeni članak
stipendija

Ministarstvo ukinulo jednu vrstu državne stipendije, kažu da ti studenti novac mogu dobiti kroz druge natječaje

Kako bi se prijavili, sudionici moraju poslati osvrt u kojem opisuju što bi im takva stipendija značila i na koji će način pozitivno utjecati na njihovo daljnje obrazovanje. Osvrt, kako piše na stranici HSM-a, može biti u obliku eseja, priče, video uratka, pjesme, fotografije, slike i drugih.

Osim toga, sudionici natječaja moraju dostaviti i pismo preporuke nastavnika/ice, profesora/ice, trenera/ice ili druge stručne osoba koja radi s mladom osobom. Prijave se primaju na mail [email protected].

Odluku o dobitnicima stipendija donijet će stručno povjerenstvo koje će se sastojati od predstavnika tvrtki i udruga koje se aktivno bave pitanjima mladih osoba s invaliditetom, a bit će objavljena 17. studenog.