Pretraga

Srednjoškolski kvizaški kup vodit će lovci iz Potjere: Evo na kakva će pitanja učenici odgovarati

A- A+

Ovog tjedna će se u Prirodoslovnoj školi Vladimira Preloga održati srednjoškolski kvizaški kup gdje će svoje snage odmjeriti najbolje srednje škole grada Zagreba. Ono što će mnoge učenike najviše razveseliti je  to što će kup voditi lovci iz Potjere – Krešimir Sučević Međeral i Mladen Vukorepa.

Screenshot: HRTi

Iako ih inače gledamo na televiziji od ponedjeljka do petka svaki tjedan, lovce iz Potjere Krešimira Sučevića Međerala i Mladena Vukorepa ovog će tjedna ‘raditi’ i u subotu. No, neće to biti neka specijalna epizoda Potjere, već će dan provesti kao voditelji srednjoškolskog kvizaškog kupa u Prirodoslovnoj školi Vladimira Preloga.

– Najbolje srednje škole grada Zagreba natjecat će se na ovom jedinstvenom kvizaškom kupu za srednjoškolce. Natjecat će se ekipe koje se sastoje od maksimalno 4 člana, ali je dopuštena prijava samo jedne ekipi po srednjoj školi, poručili su iz Hrvatskog kviz saveza koji organiziraju kup.

Izdvojeni članak

Koliko često lovci u Potjeri gube? Profesor i jedan od najboljih natjecatelja ima zanimljivu analizu

Učenici će odmjeriti svoje snage kroz kviz općeg znanja gdje će dobiti 40 pitanja podijeljena na dva dijela. Zastupljena su sva područja i predmeti koje uče u školi, primjereno njihovom uzrastu, a pojavit će se i nekoliko pitanja iz pop kulture.

– Nakon odigranih 40 pitanja koje igraju sve prijavljene ekipe za poredak u finale ulazi najboljih prvih 10 ekipa koje odgovaraju na još 15 pitanja, poručili su organizatori.