Pretraga

Srpski hakeri ‘napali’ web vukovarskog veleučilišta

A- A+

index.hr

Izdvojeni članak

Blog: Uvođenje ćirilice u Vukovaru je test demokracije u Hrvatskoj

Internetske stranice Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru hakirane su jutros od strane srpskih hakera. Na webu Veleučilišta je ova skupina ostavila poruku, ali i fotografije koje svjedoče o Jasenovcu te ostalim strahotama iz Drugog svjetskog rata. Kako je prije svega desetak dana u tom gradu bio veliki prosvjed protiv uvođenja srpske ćirilice, moguće je da su hakeri bili revoltirani stavom dijela Hrvata o toj promjeni.

Vukovarsko Veleučilište Lavoslav Ružička danas je u jutarnjim satima bilo hakirano od strane srpskih hakera koji se nazivau ‘Tesla Team’. Na glavnu stranicu Veleučilišta zalijepljenje su fotografije iz Jasenovca, ali i poruka koju su hakeri ostavili upravi Veleučilišta. Kako doznajemo, dekanica Gordana Bujišić ne zna koji je razlog napada baš na njihovu internetsku stranicu.

Prije svega desetak dana u Vukovaru se skupilo više od dvadeset tisuća prosvjednika koji ne žele uvođenje dvojezičnosti u taj grad. Njihov prijedlog vladajućima je bio da se na odluku oko uvođenja ćirilice stavi moratorij od barem 50 godina. Kako odluka o uvođenju dvojezičnosti još nije konačna, mogući su i novi prosvjedi. U ovakvim priličnom napetim odnosima jutros je hakirana stranica Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru, i to od strane srpskih hakera i to uz poruku „Evo mali članak o vašoj istoriji koju ste zaboravili i ne učite vašu decu“.

Stranica je bila hakirana svega pola sata, nakon čega je informatička služba Veleučilišta poduzela sve potrebne mjere da se sadržaj koji je stavljen na stranicu ukloni. Na webu Veleučilišta tako su bile zalijepljene brojne fotografije iz logora Jasenovac te ostalih ratnih strahota iz Drugog svjetskog rata, koje su prilično brzo uklonjene.

U nastavku pročitajte tekst koji je ‘Tesla team’ stavio na stranicu fakulteta.

index.hr

Izdvojeni članak

Profesorica zabranila djeci da spominju Vukovar, roditelji se pobunili

Ovo je poruka koju su ostavili hakeri na stranici Veleučilišta

“Hacked by TeslaTeam

poZz:mil05,StRoNiX,EsC

Evo mali clanak o vasoj istoriji koju ste zaboravili i ne ucite vasu decu

Jasenovac je bio NAJVECI logor smrti u Nezavisnoj Drzavi Hrvatskoj na prostoru okupirane Jugoslavije za vreme Drugog svetskog rata.

Formiran je u avgustu 1941. godine u okolini istoimenog gradica, a unisten od ustasa aprila 1945. godine.

“Radni logor Jasenovac” bio je Logor smrti za Srbe,Rome i Jevreje, svih uzrasta, polova, starosnih dobi, socijalnih, obrazovnih i drugih profila, kao i za komuniste, pomagace i simpatizere Srba, Roma i Jevreja.

Sistem koncentracionih logora Jasenovac je u egzilu osmislio VJEKOSLAV MAKS LUBURIC, koji je bio i njegov prvi komandant. Prvi upravnik logora bio je bivši rimo-katolicki svestenik MIROSLAV FILIPOVIC, a kasnije DINKO SAKIC.

Logor je graden od avgusta 1941. do februara 1942. godine. Logori I i II bili su u selima Brocici i Krapju, ali su brzo rasformirani zbog cestih poplava. Zatvorenici su prebaceni u logor Ciglana (Jasenovac III), koji je bio najveci logor i ukljucivao je krematorijum.

U “Donjoj Gradini” sa druge strane reke Save vrsena su pogubljenja. Logor za decu bio je u Sisku i u Jastrebarskom, a zenski logor u Staroj Gradiski jugoistocno od Jasenovca, mada je zena i dece bilo i u Jasenovcu. U Jasenovcu je Nezavisne Drzava Hrvatska izvrsila genocid nad Srbima, Romima i Jevrejima. U njemu je stradao i odreden broj Hrvata i Muslimana. To su bili antifasisti, komunisti i simpatizeri i pomagaci Srbima. Ni jedan Hrvat, niti Musliman, nije stradao zato što je Hrvat, odnosno Musliman.

Broj zrtava nikada nije tacno utvrdjen. Logorska arhiva je dva puta unistavana, (pocetkom 1943. i aprila 1945. godine).Zemaljska komisija Hrvatske, osnovana 1945.,konstatovala je u izveštaju Medunarodnom vojnom sudu u Nirnbergu, da je broj žrtava izmedu 500.000 i 700.000.

U procesu “prociscenja Hrvatske nacije”, srpska deca bila su prva koja su ubijana, zajedno sa odraslima, cak i ako su ih majke jos uvek dojile. Tokom cetiri godine, izmedu aprila 1941. i maja 1945, vise od 73.316 dece ubijeno je u ustaškoj NDH. Najmlada su bila još u kolevkama, dok su najstarija bila oko 14 godina starosti.Tokom Drugog svetskog rata, jedino mesto u celoj Evropi gde su postojali specijalni logori za decu bila je Hrvatska.

Na dan 9. oktobra 1942. godine Luburic Vjekoslav zvani “Maks” je na svecanosti u Jasenovcu,koju je priredio kao proslavu godišnjice svoje krvave vladavine u svom održanom govoru rekao: “.. i tako smo vam mi u ovoj godini ovdje u Jasenovcu poklali i više ljudi nego osmanlisko carstvo za cijelo vrijeme boravka Turaka u Evropi”

Ovo je jedan od logora, a bilo ih je: Vila Luburic, Danica, Livno, Djakovo, Gospic, Jadovno, Jastrebarsko , Kerestinec, Kruscica, Lepoglava, Lobor, Pag, Stara Gradiska, Sajmiste, Donja Gradina, Stupacinovo, Tenja, Caprag

Oni koji proslost ne pamte osudjeni su na to da je ponavljaju

Since © Serbian Hackers”