Pretraga

Stigla podrška prve stranke iz vladajuće koalicije na naš prijedlog #konsenzusa za učenike

A- A+

Portal srednja.hr uputio je svim parlamentarnim političkim strankama u Hrvatskoj zahtjev da se očituju o tome trebaju li učenici biti dio reforme obrazovanja, tko god ju provodio. Prijedlog prvog političkog obrazovnog #konsenzusa u Hrvatskoj podržala je Hrvatska seljačka stranka, a podrška druge stranke dolazi iz vladajućeg HNS-a. Podrška je došla u petak popodne, nekoliko sati nakon što je ideju podržao HSS.

Prvi politički obrazovni #konsenzus u Hrvatskoj

S ciljem uspostave prvog političkog obrazovnog #konsenzusa u Hrvatskoj Srednja.hr predlaže da se učenike uključi u sastav predmetnih Stručnih radnih skupina, putem javnog poziva. Zbog toga je portal uputio svim parlamentarnim političkim strankama u Hrvatskoj zahtjev za očitovanjem o tome trebaju li učenici biti dio reforme obrazovanja, tko god ju provodio. Zahtjev se temelji na činjenici da učenici, kao dio školskog sustava, zaslužuju i mogu dati svoj doprinos u reformi kurikuluma.

– HNS podržava Vaš prijedlog i s obzirom na resor koji smo preuzeli, uputili smo Vašu hvalevrijednu inicijativu na znanje i u Ministarstvo znanosti i obrazovanja, poručili su kratko iz HNS-a na naš zahtjev.

Sudjelovanje učenika u radu tijela bilo bi ograničeno s neobvezujućim mišljenjem, ali s obvezom Ekspertne radne skupine da, na temelju prvog obrazovnog političkog #konsenzusa, učenički doprinos kvalitetno organizira te da on nikako ne bude samo mrtvo slovo na papiru, a učenici tek ‘ukras’ reforme.

Više o predstavljanju na press konferenciji možete pročitati ovdje, a cijeli prijedlog pročitajte u nastavku.

Zahtjev Političkim Strankama – Prvi Politički Obrazovni #Konsenzus u Hrvatskoj by srednja.hr on Scribd

https://www.scribd.com/embeds/352518310/content?start_page=1&view_mode=scroll&access_key=key-pPiF9ZWYz8Ka6iWvS1TC&show_recommendations=true