Pretraga

Što vam se događa kad prestajete pušiti

A- A+

Osobe koje odluče prestati pušiti cigarete ili kanabis prolaze proces odvikavanja koji im može poremetiti svakodnevni život. Pušači slabije spavaju, ali i osobe na odvikavanju pate od nesanice, razdražljivosti, promjene ponašanja i gubitak apetita.

Znanstvenici su došli do spoznaje kako ljudi koji su redovno pušili travu imaju niz simptoma koji im umanjuju radnu sposobnost i međusobne odnose kada pokušavaju prestati. Pojedine osobe čak padaju u depresiju.

www.ezadar.hr

Izdvojeni članak

Pušači spavaju manje i lošije

Neki od simptoma koji se pojavljuju u procesu odvikavanja su razdražljivost, poremećaj spavanja, promjene raspoloženja i gubitak apetita.

Istraživanje australijskih znanstvenika je potvrdilo da su simptomi odvikavanja od kanabisa gotovo identični onima kod odvikavanja od običnih cigareta, odnosno od nikotina.

Istraživanje je pokazalo da među najekstremnije slučajeve spadaju oni s depresijom. Osobe koje su imale simptome kao što su nesanica, fizička napetost i poremećaj raspoloženja, imale su više šanse da će uspjeti u svojoj nakani, za razliku od onih koji su osjećali umor i noćno znojenje, piše Daily Mail.