Pretraga

Strava u susjedstvu: Učenik u školi prijetio da će ponijeti oružje i ‘pobiti sve koje ne voli’

A- A+

Učenik prvog razreda srednje škole u Ljubuškom u Bosni i Hercegovini prijetio je da će ‘pobiti sve koje ne voli’, zbog čega škola jučer nije radila. Policija je potvrdila događaj i utvrđivanje okolnosti, dok ravnateljica škole poziva na povjerenje u rad institucija. Iako je policija intervenirala, Tužiteljstvo Županije Zapadnohercegovačke nije službeno obaviješteno o događaju.

policijska rotirka i stolci u školskoj učionici

Foto: Unsplash

Učenik Srednje strukovne škole Ruđera Boškovića u Ljubuškom ponedjeljak je prijetio da će ponijeti vatreno oružje i ‘pobiti sve koje ne voli’, zbog čega ova bosanskohercegovačka škola jučer nije radila, doznaje hercegovina.info. Zbog prijetnji je u školi intervenirala i policija, a jučer su potvrdili da su postupali po pitanju prijetnji.

– Dana 5. veljače 2024., policijski službenici PU Ljubuški su zaprimili prijavu, po kojoj poduzimaju potrebne mjere i radnje iz svoje nadležnosti. S obzirom da se radi o kategoriji maloljetnika, trenutačno vam ne možemo dati druge informacije. Trenutačno je u tijeku uzimanje iskaza na navedene okolnosti, te ćete nakon završetka policijskog postupanja biti blagovremeno obaviješteni, poručili su iz zapadnohercegovačke policije u odgovoru za hercegovina.info.

‘Institucije rade svoj posao, sve je prijavljeno’

Ravnateljica škole, Mila Primorac, nije htjela otkrivati previše detalja, ali je za hercegovina.info pozvala institucije da rade svoj posao.

– Institucije rade svoj posao, sve je prijavljeno, a možete kontaktirati institucije, tako da ja ne bih izlazila s detaljima u medije, kazala je u kratkom telefonskom razgovoru ravnateljica Primorac za hercegovina.info.

Izdvojeni članak
muška osoba u zatvoru u liscama

Učenik u školi prijetio da će sve pobiti i završio u zatvoru, Ustavni sud: ‘Prekršeno mu je pravo na slobodu’

Dežurni tužitelj nije obaviješten o prijetnjama

Prema saznanjima portala hercegovina.info, učenik je prvi razred, smjer kuhar, a već je ranije bio u fazi isključenja iz škole. Ranije se o događaju oglasilo i Tužiteljstvo Županije Zapadnohercegovačke, koje policija, barem do jutros, nije izvijestila o događanjima u školi, premda se radi o uznemirujućoj tematici.

– Vezano za navodne prijetnje u Srednjoj strukovnoj školi u Ljubuškom, obavještavamo vas da dežurni tužitelj Županijskog tužiteljstva ŽZH od strane policije, sukladno zakonu i uputstvima, nije obaviješten o navodnim prijetnjama učenika da će pobiti profesore, iako je riječ o događaju koji može izazvati uznemirenje građana. O navedenom događaju dežurni tužitelj ima samo neslužbena saznanja, istaknula je Petrunjela Matijević, viša stručna suradnica i službenica za odnose s javnošću Županijskog tužiteljstva ŽZH Široki Brijeg.