Pretraga

Strava u Zagrebu: U parku u centru grada silovana 15-godišnja djevojčica

A- A+

U parku u samom centru Zagreba proteklog je petka silovana 15-godišnja djevojčica. Policija za silovanje sumnjiči dvojcu mlađih muškaraca, a još dvojica osumnjičena su da su djevojčicu dirala po intimnim dijelovima tijela.

policijski auto

foto: David Mandić / bauštela.hr

Telegram.hr doznaje kako je u parku iznad Tomićeve ulice u Zagrebu 12. kolovoza silovana 15-godišnjakinja. Sumnja se da su 22-godišnjak i jedan maloljetnik djevojčicu silovali u petak u večernjim satima, a još dvojica, 31-godišnjak i 30-godišnjak prijavljeni su zbog sumnje da su nad njom počinili bludne radnje, da su je dirali po intimnim dijelovima tijela.

Telegram doznaje da su osumnjičenici nakon kriminalističkog istraživanja dovedeni pritvorskom nadzorniku. Na zahtjev tužiteljstva, prenosi Telegram, istražni zatvor određen je dvojici osumnjičenika, 22-godišnjaku i maloljetniku, zbog bojazni da bi mogli ponoviti djelo i utjecati na žrtvu. Spomenuti portal neslužbeno je doznao i da su osumnjičeni tvrdili da je djevojčica dobrovoljno s njima stupila u seksualni odnos.

Izdvojeni članak
uhićenje

Mučni slučaj silovanja 15-godišnjakinje dobio epilog: Osuđena šestorica mladića, evo kakve su kazne

Prema pisanju Telegrama, službeni podaci PU zagrebačke kaži kako su od 1. siječnja dokraja srpnja zabilježena 33 kaznena djela silovanja, od njih su dva ostala u pokušaju. Prijavljenih počinitelja je ukupno 16, a čak pet žrtava bilo je maloljetno. Do sada je razriješeno 94 posto tih slučajeva.


Djeca i mladi gotovo su svakodnevno izloženi različitim oblicima zlostavljanja i iskorištavanja, a više o seksualnom zlostavljanju i mehanizmima zaštite možeš doznati na web stranici policije ovdje.

Ako si žrtva zlostavljanja ili misliš da se ono događa nekome koga poznaješ, slučaj možeš prijaviti policiji putem aplikacije Red Button na ovoj poveznici.

No, ako hitno trebaš pomoć ili intervenciju policije, nemoj slati poruku putem ove aplikacije – umjesto toga odmah nazovi policiju na broj 192 ili obavijesti odraslu osobu u koju imaš povjerenje da nazove policiju ili s tobom dođe u najbližu policijsku postaju gdje možeš zatražiti pomoć policije.