Pretraga

Stravična prometna nesreća odnijela dva mlada života: Poginuli vozač i suvozač, obojica ’96. godište

A- A+

U stravičnoj prometnoj nesreći kod mjesta Sikirevci poginula su dvojica 26-godišnjih mladića – vozač i suvozač. Auto je sletio s ceste zbog prevelike brzine, a nitko nije bio vezan. Trojica putnika sa zadnjeg sjedišta, od kojih najmlađi ima tek 18 godina, s teškim su ozljedama odvezeni u bolnicu gdje su zadržani na daljnjem liječenju.

dvojica poginulih mladića u prometnoj kod sikirevaca

Dvojica poginulih mladića u prometnoj nesreći kod Sikirevaca
Foto: NK Posavina (Facebook stranica)

U subotu ujutro oko 6.25 sati na izlazu iz Sikirevaca dogodila se prometna nesreća u kojoj su dvije osobe poginule, dok su tri osobe teško ozlijeđene. Poginuli su vozač i suvozač, obojica mladića rođena 1996. godine, a troje putnika – 1984., 2000. i 2004. godište teško su ozlijeđeni.

Nitko nije bio vezan

Kako su izvijestili iz Policijske uprave brodsko-posavske, nakon obavljenog očevida utvrđeno je da je vozač uslijed neprilagođene brzine u zavoju sletio s ceste u visoko raslinje. Automobil se prevrnuo. Vozaču i suvozaču, nažalost, nije bilo spasa, dok su trojica putnika koji su se nalazili na stražnjem sjedalu s teškim ozljedama primljeni u bolnicu u Slavonskom Brodu gdje su zadržani na liječenju.

Policija napominje kako nitko – ni vozač, ni suvozač, ni putnici – nisu koristili zaštitni sigurnosni pojas. Policijski službenici iz PU brodsko-posavske sastavljaju i dostavljaju posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom brodu.

Izdvojeni članak

Diljem države fizički napadi na mlade: Jedan je autom namjerno pregazio 19-godišnju curu

Nogometni klub se oprostio od preminulih

Od dvojice preminulih 26-godišnjaka, Franje Kitanovića i Marka Ergotića, oprostio se NK Posavina iz Velike Kopanice, nogometni klub za koji je jedan igrao, a drugi navijao. Na društvenim mrežama objavili su dirljivu poruku.

– S velikom tugom i boli javljamo da su nas napustila dva mlada života. U prometnoj nesreći smrtno su stradali Franjo Kitanović i Marko Ergotić. Franjo je branio boje Posavine u mlađim uzrastima i tako ostavio veliki trag kao igrači, a još veći kao pravi dečko po čemu će ga svi i pamtiti. Marko je bio također pravi dečko i vjerni navijač koji je sa Žoharima bio podrška zelenim lavovima u svim trenutcima. Nema riječi kojom možemo opisati ovu tugu i bol. Obiteljima iskrena sućut, stoji na Facebook stranici NK Posavina.