Pretraga

Za 26-godišnjim mladićem tragalo je pola države: Krao je automobile, alkohol pa čak i – janjce

A- A+

Krao je automobile, mopede, alkohol, pa čak i pet janjaca. Načinio je štetu od više tisuća eura, a za njim je tragala policija u Vukovaru, Ogulinu i Krku. Krčka policija na koncu je uspjela uhvatiti i provesti detaljnu istragu nad 26-godišnjim serijskim kriminalcem. Sve je završilo na državnom odvjetništvu.

janje

Ilustracija: Unsplash

Krčka policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjim mladićem koji je počinio niz bizarnih zločina.

Ukrao pet janjaca

Sumnjaju da je 27. i 28. prosinca provalio u ugostiteljski objekt u Omišlju i ukrao alkohol u vrijednosti od dvjesto eura. Istog je dana s privatnog gospodarstva u blizinu ukrao pet janjaca, a vlasnika time oštetio za oko 400 eura.

Osim toga, sumnjiče ga i za četiri teške krađe u pokušaju. Naime, u novogodišnjoj je noći pokušao provaliti u četiri automobila. Tom ih je prilikom oštetio, no nije uspio ništa otuđiti. Šteta se, pak, procjenjuje na 1.320 eura.

Izdvojeni članak
policija

Nema koga nije pokrala: 26-godišnjakinja pljačkala ljude po Zadru, šteta 36.000 kuna

Ukrao vozilo pa uzrokovao prometnu nesreću

Tijekom istrage utvrđeno je da u veljači, kolovozu i prosincu počinio još sedam kaznenih djela. Neovlašteno se koristio mopedom i s dva automobila, inače u vlasništvu hrvatskih državljana, a s jednim je u Dobrinju izazvao prometnu nesreću pa – pobjegao – bez da je išta prijavio policiji ili vlasniku vozila.

Zbog osnovane sumnje u počinjenje svih navedenih kaznenih djela, od kojih su neki u pokušaju, 26-godišnjak je kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu. Sve to zahvaljujući policiji na Krku, no izgleda, nisu samo oni tragali za mladim kriminalcem. Policijske postaje Ogulin i Vukovar tražile su ga zbog počinjenja drugih kaznenih djela.