Pretraga

Student (21) konstruirao sklopivu perilicu rublja koja se može prenositi kao torba

A- A+

Pu Qingliang (21), student mehaničkog dizajna iz Kine konstruirao je perilicu rublja s motoriziranom rotirajućom osovinom, koju se može sklopiti i prenositi, a teška je tek tri kilograma.

Kineski student riješio je problem selidbe mladih, barem što se tiče perilice rublja. Naime, ona koju je konstruirao Pu Qingliang (21) teška je tek tri kilograma, a što je najzanimljivije, može se sklapati i prenositi gdje je potrebno.

Izdvojeni članak

Tinejdžer napravio podmornicu za samo dvije tisuće dolara

Student mehaničkog dizajna kreirao je perilicu koja može oprati pet komada odjeće odjednom, a osim što je zauzima malo prostora, istovremeno je i prenosiva. Perilica se sastoji od baze i sklopive cijevi koja se može raširiti, a u njoj se nalazi maleni električni motor koji vrti vodu.

Studentu je ideja da napravi ovakvu perilicu rublja sinula nakon što je stalno slušao svog cimera koji mu se žalio kako mora stalno ručno prati svu svoju odjeću. Isti je također maštao i o sklopivoj perilici, a tu mu je želju Pu na kraju i ispunio.

Osim što je cimeru ispunio želju, student bi mogao isto priuštiti i ostalima, budući da postoji dosta velik interes za njegovim dizajnom, a trenutno pregovara s The Haier Group, vodećim svjetskim proizvođačem bijele tehnike, piše Daily Mail.