Pretraga

Studenti u šoku: Praznik je u utorak, ali SC već u petak radi skraćeno

A- A+

Došao sam do Studentskog centra donijeti ugovor, ali nisu radili. Ne znam što bih rekao, pojadao nam se student Sveučilišta u Zagrebu. Iako se Dan neovisnosti obilježava tek u utorak, Studentski servis je i u petak radio skraćeno. Tu su vijest objavili i na svojim web stranicama, ali nije riječ o novoj praksi. Tako rade “uoči” većine praznika.

Foto: Srednja.hr

OBAVIJEST članovima Student servisa i poslodavcima: U petak 4. listopada i u ponedjeljak 7. listopada Student servis radi skraćeno od 7 do 13 sati – stoji napisano velikim crvenim slovima na stranicama zagrebačkog Studentskog centra.

Izdvojeni članak

Doznajte što se od danas mijenja u radu svih studentskih centara u Hrvatskoj

No tu obavijest nije vidio naš sugovornik, student Sveučilišta u Zagrebu, koji je u petak krenuo do student servisa. Mislio je da je uobičajeni radni dan pa da rade do 18 sati. No, zeznuo se.

– Došao sam do Studentskog centra donijeti ugovor, ali nisu radili. Ne znam što bih rekao – pojadao nam se student, koji nije računao da je petak dan “uoči” praznika.

Međutim, radi se o nečemu na što je “morao” računati. Jer, produljivanje vikenda je uobičajena stvar u SC-u. Tako je, primjerice, ove godine Dan pobjede padao u ponedjeljak, ali su ipak u petak, tri dana ranije, radili skraćeno.

– Pa tko bi se sjetio da će netko uzeti skraćeno četiri dana prije praznika. Da mi je netko ovo pričao, ne bih mu vjerovao. Ali, sad bar znam za ubuduće – zaključio je naš sugovornik.

Inače, SC je na svojim stranicma objavio spisak dana u ovoj kalendarskoj godini na koje rade skraćeno:

4. siječnja, petak;
19. travnja, Veliki petak;
30. travnja, utorak;
19. lipnja, srijeda;
2. kolovoza, petak;
14. kolovoza, srijeda;
4. listopada, petak;
31. listopada, četvrtak;
24. prosinca, utorak i
31. prosinca, utorak.

 

Studenti u šoku: Praznik je u utorak, ali SC već u petak radi skraćeno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap