Pretraga

Studentima 14.400 kuna, srednjoškolcima 7.200: Raspisan natječaj za stipendije Zagrebačke županije

A- A+

Školska godina je već u punom jeku, akademska je službeno započela u utorak pa polako kreće i novi val dodjele stipendija. Ovih dana raspisan je natječaj za stipendije Zagrebačke županije koje se dodjeljuju studentima i srednjoškolcima. U novom ciklusu stipendiranja raste broj novih stipendija s dosadašnjih 50 na 75, ali i iznos stipendija za učenike s 500 na 600 kuna mjesečno, a za studente s 1.000 na 1.200 kuna. Stipendija se dodjeljuje za 12 mjeseci, počevši od 1. rujna.

Foto: Marko Matijević|srednja.hrKad se u obzir uzmu i stipendisti nastavljači iz prethodnih godina procjenjuje se kako će Zagrebačka županija ove godine imati više od 180 stipendista, priopćeno je iz Županije uz natječaj koji je raspisan u utorak i otvoren do 15. listopada. Tekst natječaja nalazi se pri dnu teksta, a prijavni obrasci ovdje.

Izdvojeni članak

I ove godine dijeli se 10.000 socio-ekonomskih stipendija: Poznato kada se otvara natječaj

– Od 45 stipendija za učenike, prema kriteriju izvrsnosti dodijelit će se 20 stipendija, od toga tri za zanimanja glazbenog smjera. Prema socijalnom kriteriju dodijelit će se 25 stipendija za učenike, od čega 10 za deficitarna zanimanja kao što su pediker, kuhar, slastičar, elektroinstalater, elektromehaničar, strojobravar, bravar, limar, alatničar, tokar, tapetar, stolar, instalater grijanja i klimatizacije, vodoinstalater, plinoinstalater, mesar, kemijski čistač, fasader, staklar, krojač itd. Od 30 stipendija za studente, prema kriteriju izvrsnosti dodijelit će se do 15 stipendija, od toga najviše tri stipendije za zanimanja glazbenog smjera. Prema socijalnom kriteriju dodijelit će se do 15 stipendija. Stipendije za učenike i studente koji moraju imati prebivalište na području Zagrebačke županije dodjeljuju se za svih 12 mjeseci, a mjesečno iznose 600 kuna za učenike i 1.200 kuna za studente, priopćili su iz Zagrebačke županije.

Prijave na natječaj dostavljaju se u Zagrebačku županiju, poštom na adresu Ulica grada Vukovara 72/V, p.p. 974, 10001 Zagreb, u zatvorenim omotnicama s naznakom ‘Za natječaj za dodjelu stipendije.’ Prijedlog liste kandidata objavit će se na oglasnim pločama svih gradova i općina u Zagrebačkoj županiji u roku od 45 dana od isteka roka za podnošenje prijava te na web stranici Zagrebačke županije, stoji uz natječaj.

U nastavku se nalazi sam tekst natječaja, a ako vam dokument nije vidljiv, potrebno je osvježiti stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [874.86 KB]