Pretraga

Neki superheroji ne nose plašt: Trogodišnji dječak pao u nabujalu rijeku, a maturant skočio za njim i spasio mu život

A- A+

U subotu popodne ispod brane kupališta Plaža u srpskom gradu Užice, trogodišnji dječak upao je u nabujalu rijeku Đetinju. Maturant tamošnje Ekonomske škole u to je vrijeme vježbao na obližnjim spravama i baš u trenutku kada se spremao kući, začuo je vrisak majke te skočio u rijeku za dječakom.

Rijeka Đetinja, Užice| screenshot: YouTube

Veliku nesreću u subotu je spriječio Ognjen Damljanović, maturant Ekonomske škole iz Užica, piše Blic.rs. Naime, jedna se majka šetala kroz par pored rijeke, kada je njen trogodišnji sin upao u vodu i struja ga je počela odnositi od obale.

Izdvojeni članak

[HEROJ NACIJE] Ovaj 24-godišnjak spasio je šest života u Parizu

Ognjen je u tom trenutku upravo završio s treningom i spremao se kući te u uši stavio slušalice i pustio glazbu, no, ne tako glasno kao inače. Tada je začuo krik majke i odmah skinuo slušalice.

– Osim jednog prolaznika s malim djetetom, nije bilo nikoga tko bi mogao spasiti dječaka kojeg su valovi noslili ka brzacima. Bacio sam ruksak i mobilni telefon i krenuo u rijeku. U ušima mi se miješalo panično dozivanje majke ‘maši rukama, pomozite’ i glas starijih prolaznika koji su mi dovikivali ‘skači, skači’. Bacio sam se u rijeku u odjeći, kaže Ognjen za Blic.rs.

Na tom mjestu rijeka je ljeti plitka, ali zbog vremenskih uvjeta i otapanja snijega, sada mu je bila preko glave.

– Doplivao sam do dječaka koji je zbunjeno mahao rukama pokušavajući da ne potone, a iz koje je izašao kao heroj, kazao je Ognjen za Blic.rs i dodao kako je djete počelo plakati tek kada ga je dodao majci.

Niti majku niti dječaka nije uspio upoznati jer su otišli odmah nakon tog događaja.

– Čitav dan mi se jučer vrtjelo u glavi što bi se desilo da sam pojačao muziku kao što sam navikao, pita se ovaj užički maturant koji je čisti dokaz da superheroji ponekada ipak ne nose plašt.

Neki superheroji ne nose plašt: Trogodišnji dječak pao u nabujalu rijeku, a maturant skočio za njim i spasio mu život
Share via
Copy link
Powered by Social Snap