Pretraga

Neki superheroji ne nose plašt: Trogodišnji dječak pao u nabujalu rijeku, a maturant skočio za njim i spasio mu život

A- A+

U subotu popodne ispod brane kupališta Plaža u srpskom gradu Užice, trogodišnji dječak upao je u nabujalu rijeku Đetinju. Maturant tamošnje Ekonomske škole u to je vrijeme vježbao na obližnjim spravama i baš u trenutku kada se spremao kući, začuo je vrisak majke te skočio u rijeku za dječakom.

Rijeka Đetinja, Užice| screenshot: YouTube

Veliku nesreću u subotu je spriječio Ognjen Damljanović, maturant Ekonomske škole iz Užica, piše Blic.rs. Naime, jedna se majka šetala kroz par pored rijeke, kada je njen trogodišnji sin upao u vodu i struja ga je počela odnositi od obale.

Izdvojeni članak

[HEROJ NACIJE] Ovaj 24-godišnjak spasio je šest života u Parizu

Ognjen je u tom trenutku upravo završio s treningom i spremao se kući te u uši stavio slušalice i pustio glazbu, no, ne tako glasno kao inače. Tada je začuo krik majke i odmah skinuo slušalice.

– Osim jednog prolaznika s malim djetetom, nije bilo nikoga tko bi mogao spasiti dječaka kojeg su valovi noslili ka brzacima. Bacio sam ruksak i mobilni telefon i krenuo u rijeku. U ušima mi se miješalo panično dozivanje majke ‘maši rukama, pomozite’ i glas starijih prolaznika koji su mi dovikivali ‘skači, skači’. Bacio sam se u rijeku u odjeći, kaže Ognjen za Blic.rs.

Na tom mjestu rijeka je ljeti plitka, ali zbog vremenskih uvjeta i otapanja snijega, sada mu je bila preko glave.

– Doplivao sam do dječaka koji je zbunjeno mahao rukama pokušavajući da ne potone, a iz koje je izašao kao heroj, kazao je Ognjen za Blic.rs i dodao kako je djete počelo plakati tek kada ga je dodao majci.

Niti majku niti dječaka nije uspio upoznati jer su otišli odmah nakon tog događaja.

– Čitav dan mi se jučer vrtjelo u glavi što bi se desilo da sam pojačao muziku kao što sam navikao, pita se ovaj užički maturant koji je čisti dokaz da superheroji ponekada ipak ne nose plašt.