Pretraga

Supertalentirani klinac s 14 počinje raditi na duplom doktoratu

A- A+

Dupli doktorat je golemo dostignuće za bilo koga, a posebno je zahtjevno kada imate samo 14 godina. Ipak Alexandreu D’Souzi to nije problem te su njegova istraživanja u punom jeku.

Alexandre D’Souza, čudesni dječak koji se prije godinu dana s obitelji iz Indije doselio u Kanadu u dobi od 14 godina je postao najmlađi polaznik doktorskog studija u povijesti McMaster Universityja u Hamiltonu.
Da stvar bude zanimljivija, Alexandre će paralelno raditi na doktoratima iz biologije i kemije, a dosada je postigao iznimne rezultate iz engleskog i matematike na međunarodnim ispitima.

Izdvojeni članak

Najmlađi genijalac: Dvogodišnjak inteligentniji od Obame već postao član Mense

Za računalom još u pelenama

– Zaista ne volim da me se sudi prema godinama. Uvijek sam bio najmlađi u svome okruženju no to me nikada nije uznemiravalo niti mi stvaralo probleme u društvu, uljudno je kazao D’Souza za Toronto Star.

Ovaj fascinantni 14-godišnjak je do sada studirao u Singapuru i Indiji, a sve je razrede polagao ocjenom 10.
Znakove talentiranosti pokazivao je još od najranijih dana jer je kao dvogodišnjak samostalno naučio računati, a navodno je još u pelenama radio za kompjuterom.

Velika nada

– Jednostavno ga nismo mogli odvojiti od računala. Kao da je usisavao informacije, otkrila je njegova majke te dodala kako je satima igrao šahovske igre s ljudima diljem svijeta.

Danas taj dječak jedan je od onih u koje obrazovni sustav Kanade polaže velike nade, a njegov novi dekan tvrdi kako takvog pojedinca nije imao priliku upoznati tjekom svoje 40-godišnje karijere.