Pretraga

Susjedna zemlja zavijena u crno: Na ulicama glavnog grada ubijen 19-godišnjak

A- A+

U sarajevskom naselju Otoka, ove se subote dogodila pucnjava u kojoj je smrtno stradao 19-godišnjak. Kako doznaje Klix.ba, na tinejdžera je pucano iz vozila u pokretu na raskrižju Bulevara Meše Selimovića s Prijedorskom i Ulicom Alije Kučukalića, a policija i dalje traga za počiniteljima.

policija, policijski automobil

Foto: Unsplash

Ove se subote u sarajevskom naselju Otoka, dogodila pucnjava u kojoj je smrtno stradao 19-godišnjak. Pucnjava se dogodila tik prije ponoći na raskrižju Bulevara Meše Selimovića s Prijedorskom i Ulicom Alije Kučukalića, a kako doznaje Klix.ba, na tinejdžera je pucano iz vozila u pokretu.

Ubrzo nakon pucnjave, na društvenim mrežama osvanuo je video koji prikazuje velik broj policije i djelatnika Hitne pomoći kako pomažu osobi koja leži na cesti. O slučaju su se oglasili i iz MUP-a Kantona Sarajevo.

– Sinoć oko 23.35 sati došlo je do upotrebe vatrenog oružja, kojom prilikom je uslijed zadobivenih povreda smrtno stradao muškaraca, 2005. godište. Policijski službenici, pod nadzorom tužilaca KTKS-a, rade na rasvjetljavanju svih okolnosti pod kojima je izvršeno ubojstvo, priopćila je Mersiha Novalić za Klix.ba, glasnogovornica tamošnjeg MUP-a.