Pretraga

Sutra počinje ludovanje

A- A+

Svega nekoliko sati dijeli nas od velikog okupljanja i slavlja maturanata diljem Hrvatske. Povod za slavlje je proslava završetka srednje škole, a očekujemo kako će najveća norijada i ove godine biti u Zagrebu. 

Program zagrebačke norijade

Riječ norijada nastala je od žargona noriti što znači ludovati, a na ovaj dan mnogi maturanti ponašaju se u skladu s njegovim imenom.

Zagrebačka će povorka prema Bundeku krenuti u podne kroz Prašku preko Strossmayerova trga i Tomislavca do Miramarske i Vukovarske, a potom preko mosta Slobode do konačnog odredišta na Budneku.Provorku će pratiti glazba, zdravstvena ekipa i prometna policija, prenosi Dnevno.hr.

Norijada na Bundeku će trajati do 22 sata, a maturante očekuju grupe Kingsi, Kino Klub, Davorin Bogović i mnogi drugi. Detaljan raspored možete pročitati ovdje

Quadrilla u Osjeku, koncert u Splitu

Osim u Zagrebu zadnji dan škole za maturante će se obilježiti i u drugim velikim hrvatskim gradovima. Najzanimljivije će biti u Osijeku. Maturanti će sutra otplesati već tradicionalnu Quadrillu, a veliko je slavlje najavljeno i u Splitu. U najvećem dalmatinskom gradu se za maturante organizira velika povorka i koncert.

Sprema se video i fotogalerija zagrebačke norijade

Napominjemo kako u Park Bundek učenici neće smjeti unijeti alkohol, staklenu ambalažu i druga neprimjerena sredstva, a cijelo vrijeme će dežurati i vatrogasci, spasioci, hitna i redarska služba.

Nadamo se kako će proslava diljem Lijepe naše proći u najboljem redu, a fotografije s najbrojnije zagrebačke norijade moći ćete pogledati na našem portalu.